Meryem Çakmak: Cebimizi değil, halkımızı düşüneceğiz!

Meryem Çakmak: Cebimizi değil, halkımızı düşüneceğiz!

Karabağlar Belediyesi Eşbaşkan Adayı Meryem Çakmak, ‘cebini düşünen değil, halkın iktidarını hedefleyen’ bir belediyecilik anlayışıyla Türkiye’nin en büyük alternatifi olduklarını söyledi.

Aslen Malatya’nın Kürecik İlçesi’nden olan Meryem Çakmak, HDP’nin Karabağlar Belediye Eşbaşkan adayı… Tekstil işçiliği yapan Çakmak, uzun yıllar BDP çatısı altında siyasi çalışmalarını yürüttü. Kendisini Türkiye’deki ‘üç ötekinin toplamı’ olarak tanımlayan Çakmak, ‘kadınım, Kürdüm ve Kızılbaşım’ diyor.

Adaylık sürecine ve seçim çalışmalarına ilişkin ANF’ye konuşan Çakmak, ‘kokuşmuş sisteme karşı demokratik konfederalizmin inşasını’ yaratacaklarını belirtti.

‘HDP BİR ŞANS’

HDP’de siyaset yapmasını ‘şans’ olarak tanımlayan Çakmak, “Bu ülkede ben 3 öteki ilan edilenlerdenim; kadın, Kızılbaş ve Kürdüm… Bu yüzden HDP’yi seçtim.  Haklarımız için daha çok çalıştığına ve samimiyetine inandığım için bu partiden aday oldum. Mahalle komünleri oluşturarak, kokuşmuş sistemi sil baştan inşa ederek demokratik konfederalizmi oluşturmak amacıyla HDP’deyim” dedi.  

‘KADIN PARTİSİYİZ’

HDP’nin kadınlar için en iyi alternatif olduğuna dikkat çeken Çakmak, “HDP, kadınların ‘ücretsiz ev işçisi’ olmanın dışına çıkmasını hedefliyor ve bunu da büyük oranda başardı. Yaşamın her alanına kadını kattı. Kadınlar saatte bir öldürülen, kocasından dayak yiyen pozisyonundan çıkarak, politik arenada kendini daha iyi ifade edebilecek bir pozisyona geldi. Gelecek için çok büyük, umut vaat eden hayallerimiz var. Bana göre HDP, bir kadın partisi” diye konuştu.   

‘RANT KAVGASI VAR’

İzmir yerelinde yıllardır yönetimde olan CHP’nin rant kaygısıyla hareket ettiğine vurgu yapan Çakmak, “Ben gecekonduda oturan biriyim. Yıllardan beri CHP’nin iktidar olduğu Karabağlar Belediyesi’nde hiçbir hizmet yapılmıyor. Kendi yandaşlarının cebini doldurmak dışında politika üretemeyen bir siyasete karşı, halkın iktidarını hedefleyen HDP’yi alternatif olarak ortaya koyacağız. CHP içinde o kadar büyük rant kavgası var ki, kendi meclis üyelerinden bile gizlenerek, halkın malını talan ediyorlar” şeklinde konuştu.

‘HALKIN ÇIKARINI SAVUNACAĞIZ’

AKP ve CHP kendi iktidarını güçlendirip, çıkar sağlamak için siyaset yaptığına işaret eden Çakmak, “HDP’nin farkı burada… Biz parti olarak hesap alıp-vermek üzerine bir anlayışı benimsiyoruz. Seçilmemiz halinde halkımız bize hesap sormalı. Halkın çıkarı tek bir kişinin iradesine bırakılamayacak kadar önemlidir. Türkiye için en büyük alternatif olabileceğimizi düşünüyoruz. Şuan Karabağlar’da uyuşturucu ve fuhuş halkı gençlerimizi zehirlemekte… İktidar partisi ve CHP bu konuda çalışma yapmayı bırak, çocuklarımızın zehirlenmesine göz yummaktadır. Çünkü zehirlenen yine yoksul çocuklardır. Biz çocuklarımızın zehirlenmesine izin vermeyeceğiz” diye kaydetti.  

‘AKP VE CHP’Yİ TEŞHİR EDECEĞİZ’

HDP olarak ev ev dolaşıp CHP ve AKP’nin bu politikalarını teşhir edeceklerini dile getiren Çakmak, “18 yıldır ben Limontepe’de oturuyorum, şuana kadar bırak belediye başkanını meclis üyelerini bile görmedik. Halka ‘sorununuz ne?’ diye soran bir yöneticiyle karşılaşmadık. Bizim siyasetimiz halkla birlikte yönetmeyi esas alacak. Yani seçimden seçime sahneye çıkan politikacılar olmayacağız” diyerek konuşmasını bitirdi.UMUT AKPINAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum