Mersin'de 'Nükleersiz Akdeniz' mücadelesi

Mersin'de 'Nükleersiz Akdeniz' mücadelesi

Mersin'de Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi, "Nükleersiz Akdeniz" konulu panel düzenledi. Panelde konuşan mersin Tabip Odası Başkanı Ful Uğurhan, nükleer santrale karşı 40 yıldır mücadele ettiklerini belirtti.

MERSİN -  Mersin'de Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi, "Nükleersiz Akdeniz" konulu panel gerçekleştirdi. Mersin Sanayi ve Ticaret Odası Konferans Salonu'nda yapılan panele, Mersin Tabip Odası, Kıbrıs Türk Tabipler Birliği yöneticileri, Kıbrıs Nükleer Karşıtı Platform yöneticileri, Mersin Nükleer Karşıtı Platform, HDP il yöneticileri ve çok sayıda yurttaş katıldı.

'40 yıldır mücadele ediyoruz'

Panelde ilk sözü alan Mersin Tabip Odası Başkanı Ful Uğurhan, Mersin bölgesinde verilen nükleer karşıtı mücadeleye değinerek, 40 yıldır çevre mücadelesi verdiklerinin altını çizdi. Akkuyu'da yapılmak istenen nükleer santralin Türkiye ve dünya için çok tehlikeli olduğunu söyleyen Uğurhan, nükleer santrallerin insan ve hayvan sağlığına verdiği zararların boyutunu anlattı. Akkuyu ve Sinop'ta nükleer santrallerin yapımına izin vermeyeceklerini vurgulayan Uğurhan, doğanın tahribatına karşı verilen mücadeleleri daha çok yükseltilmesi gerektiğini dile getirdi.

'Nükleer karşıtı mücadele daha çok yayılmalı'

Ardından söz alan Kıbrıs Türk Tabipler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Köyceğiz, Kıbrıs'ın çevre mücadelesine biraz geç başladığını, Türkiye'de nükleer santrallerin yapımının daha ciddi boyut kazanmasından sonra çevre platformları kurmaya başladıklarını ve doğanın tahribatına karşı mücadele etmeye başladıklarını belirtti. Akkuyu Nükleer Santrali'nin en çok Kıbrıs'ı etkileyeceğine dikkat çeken Köyceğiz, Kıbrıs'ın Akkuyu Nükleer Santrali'ne 90 kilo metre uzaklıkta olduğunu ve bu nedenle olası bir felakette en çok Kıbrıs'ın etkileneceğini kaydetti. Köyceğiz, doğanın talanına karşı daha etkili mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı.

'Türkiye'nin nükleer enerjiye ihtiyacı yok'

Daha sonra kısa bir konuşma yapan Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Eş Genel Sözcüsü Sevil Turan, "Uluslararası anlaşmalar, dünya örnekleri, Türkiye'nin alternatifi" başlıklı sunum yaptı. Turan, sunumunda Türkiye'nin nükleer enerjiye ihtiyacı olmadığını, tam tersi Türkiye'nin kendi kendini besleye bilecek enerjiye sahip olduğunu ifade etti.

Yapılan konuşmaların ardından panel soru cevap şeklinde devam etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.