Mersin'de mezarlığı su bastı

Mersin'de mezarlığı su bastı

Mersin'de sağanak yağış hayatı felç etti. Selden dolayı mezarların suya gömüldü.

Mersin’de etkili olan sağanak yağış ve kötü hava koşulları hayatı felç etti.

Doğu Akdeniz’de dün geceden bu yana etkili olan yağmur, bu sabahtan itibaren Mersin’de sağanak yağışa dönüştü. Sabaha karşı gök gürültülü ve ara ara kuvvetli sağanak şeklinde devam eden yağışlar, kent merkezinde ve ilçelerde hayatı olumsuz etkiledi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ait mezarlıkları da yağış nedeniyle su bastı. Mezarlıkların suya gömülmesi yurttaşların tepkisiyle karşılanırken, yurttaşlar sele karşı kendince önlemler almaya çalıştı. Sular altında kalan mezarlıklarda ekiplerin su tahliyesi çalışmaları devam ediyor.

Sağanak yağıştan dolayı Mersin sahilinde dalgalar etkili olurken, bazı bölgelerde 2 metreyi buldu. Meteorolojiden yapılan açıklamada, yağışların gece yarısına kadar Mersin geneli ile Adana kent merkezi, Pozantı, Aladağ, Karaisalı ilçelerinde etkili olması bekleniyor. Açıklamada, ayrıca sel ve su baskınları uyarısında bulunuldu. (Kaynak: MA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.