Mersin: 'Kadın katliamlarının önüne geçilemedi'

Mersin: 'Kadın katliamlarının önüne geçilemedi'

Mersin Kadın Platformu üyeleri, Mersin'in Tarsus ilçesinde katledilen Özgecan Aslan'dan sonra kadın katliamları ve şiddetin önüne geçilemediğini söyledi.

MERSİN - Mersin Kadın Platformu üyeleri, Perşembe eyleminin 7'inci haftasını geride bırakırken, kadınlar bu Perşembe'yi 23 Şubat Pazartesi eşi tarafından 10 yerinden bıçaklanıp yoğun bakımda tutulan Gülizar Kapan'a adadı.

Mersin Forum Köprü altında toplanan kadınlar, havuz başına kadar yürüdü. Mersin Kadın Platformu üyesi Yüksel Kapıkıran, Mersin'in Tarsus ilçesinde katledilen Özgecan Aslan'dan sonra kadın katliamlarının ve kadına yönelik şiddetin önüne geçilemediğini söyledi.

Kapıkıran, 23 Şubat Pazartesi günü Gülizar Kapan'ın eşi İbrahim Kapan tarafından 10 yerinden bıçaklandığını ve yoğun bakımda yaşam mücadelesi verdiğinin altını çizerken, "Bu ülkede erkek olmak, kadına şiddet uygulamanın ve kadın öldürmenin haklı dayanağı haline geldi" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.