Merkez Bankası'ndan Hazine'ye 33 milyar lira avans

Merkez Bankası'ndan Hazine'ye 33 milyar lira avans

Merkez Bankası genel kurul toplantısının bundan böyle nisan ayı yerine her yıl hesap dönemi sonundan itibaren 3 ay içinde yapılması kararlaştırıldı.

Merkez Bankası’nın (MB) Olağanüstü Genel Kurulu bu sabah Murat Çetinkaya’nın başkanlığında toplandı. MB Başkanı Murat Çetinkaya, olağanüstü genel kurulun, hissedarlardan gelen talep üzerine yapıldığını öne sürdü.

Toplantıda, banka esas mukavelesinde yer alan ‘genel kurul toplantıları her yılın nisan ayı içinde ve banka meclisinin tespit edeceği günde toplanır’ ifadesinin, ‘genel kurul toplantıları her yıl hesap dönemi sonundan itibaren üç ay içinde ve banka meclisinin tespit edeceği günde toplanır’ şeklinde değiştirilmesi kararlaştırıldı.

Habertürk’te yer alan habere göre diğer gündem maddesi olarak da, bankanın 2018 yılı dönem kârından avans dağıtımı yapılmasına karar verilmesi konusu Genel Kurul’un onayına sunuldu.

Hazine, Merkez Bankası’ndan gelecek 37 milyar TL’lik kâr payının yüzde 97’sini avans olarak talep etti. Merkez Bankası Genel Kurulu da 2018 yılı kârından avans dağıtımı yapılmasına onay verdi. 37 milyar TL’nin yüzde 90’ı avans olarak Hazine’ye aktarılacak.

2017’DE 12 MİLYAR TL AKTARILMIŞTI

Merkez Bankası her yıl nisan ayında gerçekleştirdiği genel kurul sonrası kârının büyük bölümünü ana hissedar Hazine’ye aktarıyor. Hazine’ye 2016 yılında yaklaşık 6.41 milyar TL, 2017 yılında ise yaklaşık 12 milyar TL aktarmıştı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.