Merkel'den titreme açıklaması: İyiyim

Merkel'den titreme açıklaması: İyiyim

Almanya Başbakanı Angela Merkel, son iki haftada iki kez titreme nöbetine girmesi hakkında açıklama yaptı. 'İyiyim' diyen Merkel, titremelerin geçici olduğunu düşündüğünü söyledi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, kameralar önünde iki defa titrerken görülmesi hakkında ilk kez şahsen açıklama yaptı. Merkel, “İyiyim” dedi.

Japonya’daki G20 zirvesinde konuşan Merkel, vücudunun verdiği tepkinin ‘ortaya çıktığı gibi yok olacağına inandığını’ söyledi. Almanya Başbakanı, bu durumun arkasında ne olduğu ve doktora gidip gitmediği konusundaki soruya yanıtında ise ‘haberleştirilecek derece önemli bir ayrıntı olmadığını’ söyledi.

Uzun çalışma saatleri ve dayanıklılığı ile tanınan Merkel’in, 10 gün içinde iki defa titrerken görüntülenmesi Almanya’da spekülasyonlara yol açmıştı. Merkel’in ofisi başbakanın su kaybı yaşadığı için titrediği açıklamıştı. Ancak Alman basını, özel hayata müdahale etmemek için ihtiyatlı davranmakla beraber, “Merkel’in sağlık durumu siyasi bir meseledir” görüşü öne çıkmıştı. Almanların da kendi aralarında çeşitli dedikoduları dillendirdiği belirtiliyordu.

Önümüzdeki ay 65 yaşını doldurmaya hazırlanan Merkel ilk olarak 2017 yılında, Meksika ziyaretinde bir askeri törende titrerken görülmüştü. Son iki haftada ise önce Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’yi Berlin’de karşıladığı törende ve Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile bir basın toplantısında titreme nöbetine girdi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.