Merkel: Türkiye'nin üyeliğine hiçbir zaman taraftar olmadım

Merkel: Türkiye'nin üyeliğine hiçbir zaman taraftar olmadım

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliğini hiçbir zaman desteklemediğini söyledi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Almanya Yazı İşleri Ağı’na açıklamalarda bulundu.

Deutsche Welle Türkçe’nin haberine göre Merkel, Ekim ayında yapılacak AB toplantısında Türkiye’nin üyelik müzakerelerini masaya yatırmak istediğini belirtti.

Müzakerelerin durdurulup durdurulmayacağına ilişkin bir kararın ancak diğer ülkelerin onayıyla alınabileceğini vurgulayan Merkel, üye devletler arasında bir ihtilaf yaşanmamasını arzu ettiğini dile getirdi.

‘MÜZAKERELERİN DEVAM ETMESİ SÖZ KONUSU OLAMAZ’

Türkiye’nin üyelik müzakerelerini büyük ölçüde eski Almanya Başbakanı Gerhard Schröder’den devraldığını hatırlatan Merkel, Schröder’den farklı olarak hiçbir zaman Türkiye’nin AB üyeliğinin taraftarlarından olmadığını da söyledi.

Türkiye’de tutuklu bulunan bulunan Almanya vatandaşları hakkında da açıklama yapan Merkel, “Hukuk devletiyle bağdaşmayan bu tür olaylar yaşanırken Türkiye’nin AB’ye üyelik müzakerelerinin paralel olarak devam etmesi söz konusu olamaz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.