Merkel: Türkiye'de insan hakları görmek istediğim seviyede değil

Merkel: Türkiye'de insan hakları görmek istediğim seviyede değil

Almanya Başbakanı Merkel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesi öncesi yaptığı açıklamada, "Burada kesin olarak bazı anlaşmalar yapacağız” dedi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinden saatler önce yaptığı açıklamada, ekonomik olarak Türkiye ile çalışmak istediklerini ama yapılacak görüşmede insan hakları konusunu da gündeme getireceğini söyledi.

“(Türkiye’de) İnsan hakları görmek istediğim gibi değil” değerlendirmesini yapan Angela Merkel, Türkiye’deki cezaevlerinde bulunan Alman vatandaşlarının durumunun görüşmede masada olacağını kaydetti.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre dün akşam geç saatlerde yapılan bir soru cevap toplantısında konuşan Merkel, iki ülkenin ekonomik olarak birlikte çalışmak zorunda olduğunu belirterek, “Burada kesin olarak bazı anlaşmalar yapacağız” dedi.

Almanya Başbakanı, Türkiye’ye direkt parasal yardım yapılmayacağını da açıkladı.

Almaya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ise görüşme ile ilgili RND gazetesine yaptığı açıklamada, “bu ziyaret normalleşenin gerçekleştiğinin işareti değil. Ama başlangıcı olabilir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.