Merkel, Erdoğan için verilecek yemeğe katılmayacak

Merkel, Erdoğan için verilecek yemeğe katılmayacak

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan için Alman Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda verilecek resmi yemek davetine katılmayacağı belirtildi. Bu davet, birçok muhalefet partili siyasetçi tarafından da boykot edilecek.

Almanya, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 27-29 Eylül’de yapacağı resmi ziyareti ve Türkiye ile ilişkileri tartışıyor. Son olarak, Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan için Bellevue Sarayı’nda verilecek resmi yemek davetine katılmayacağı bildirildi. Der Spiegel dergisinin internet sitesinde duyurulan ve hükümet kaynaklarına dayandırılan haber, Cumhurbaşkanlığı Ofisi’ne yakın çevrelerce de doğrulandı.

Söz konusu resmi yemek daveti Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier tarafından, resmi ziyaret için Berlin’e gidecek olan Erdoğan onuruna cuma akşamı vereilecek.

BENZER BİR YEMEĞE EN SON 2015’TE KATILMIŞTI

Deutsche Welle Türkçe’nin aktardığına göre, Merkel’in yemeğe katılmamasının siyasi bir mesaj olup olmadığı konusu belirsizliğini koruyor. Merkel Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki her resmi yemeğin davetli listesinde doğal olarak yer alsa da bu davetlerine hepsine katılmıyor. Sadece çok önemli yemeklere iştirak eden Almanya Başbakanı son olarak 2015’te İngiltere Kraliçesi 2’nci Elizabeth, 2010’da da dönemin Katar Emiri Şeyh Hamad bin Halife es-Sani şerefine verilen yemeklere katılmıştı.

ÇİN DEVLET BAŞKANI İLE YEMEĞE DE GİTMEDİ

Merkel’in resmi yemek davetlerine düzenli olarak katılmadığını belirten Cumhurbaşkanlığı Ofisi de Merkel’in Temmuz 2017’de Çin Devlet Başkanı Şi Cinping şerefine verilen yemeğe de katılmamış olmasını örnek gösterdi ve Merkel ile Erdoğan’ın cuma öğlen ve cumartesi sabah olmak üzere zaten iki kere bir araya geleceklerini hatırlattı.

MUHALEFET BOYKOT EDİYOR

Almanya Cumhurbaşkanı resmi ziyaret kapsamında ülkeye gelen her devlet adamı için resmi bir yemek de veriyor. Erdoğan için de böyle bir davetin verilmesi, Almanya’da haftalardır tartışma konusu. Erdoğan, geçen 15 yıl zarfında Almanya’yı birçok kez başbakan veye cumhurbaşkanı sıfatıyla ziyaret etmişti. Ancak 27 ile 29 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek ziyaret, Erdoğan’ın Almanya’da askeri törenle karşılanacağı ve onuruna resmi yemek daveti verilecek ilk ziyaret.

Muhalefet partilerinden birçok politikacı, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda verilecek resmi yemeği Erdoğan’ın izlediği politikaları gerekçe göstererek boykot ediyor. (Kaynak: Deutsche Welle Türkçe)

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.