Merkel: En büyük isteğim Yücel'in tahliyesi

Merkel: En büyük isteğim Yücel'in tahliyesi

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye'de tutuklu bulunan Alman vatandaşları hakkında konuştu. Merkel, gazeteci Deniz Yücel'in serbest bırakılmasının en büyük isteği olduğunu söyledi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye’de tutuklu bulunan gazeteci Deniz Yücel’in serbest bırakılmasının en büyük isteği olduğunu söyledi.

Merkel, Yücel’in tahliyesi için Almanya hükümetinin her kanaldan çaba gösterdiğini belirtti.

Berlin’de yayımlanan die tageszeitung gazetesine konuşan Merkel, ‘şu ana kadar tüm çabaların sonuçsuz kalmasına rağmen Yücel’in tahliyesinden daha büyük bir isteği olmadığını’ belirtti. Her kanaldan çaba gösterdiklerini söyleyen Merkel, “Deniz Yücel çifte vatandaş olduğu ve konsolosluk hizmetleri açısından pek fazla hakkımızın bulunmaması nedeniyle durum maalesef çok karmaşık” dedi.

Merkel, federal hükümetin Alman vatandaşı çevirmen Meşale Tolu, Berlinli insan hakları savunucusu Peter Steudtner ve Alman diğer tutuklular için de endişelendiğini belirtti ve “Türkiye’ye seyahat tavsiyelerini değiştirdik ve ekonomik ilişkilerde de daha kısıtlayıcı bir tavır sergiliyoruz” dedi.

(Kaynak: Deutsche Welle Türkçe)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.