Merkel: AB zirvesinde Türkiye'ye ilişkin karar alınmayacak

Merkel: AB zirvesinde Türkiye'ye ilişkin karar alınmayacak

Almanya Başbakanı Angela Merkel, AB zirvesinde Türkiye'nin üyelik müzakereleri hakkında bir karar beklemediğini belirtti.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avrupa Birliği (AB) zirvesinde Türkiye’nin üyelik müzakereleriyle ilgili bir karar beklenmediğini söyledi.

Deutsche Welle Türkçe’nin haberine göre, bir video mesaj yayınlayan Merkel, 19-20 Ekim tarihlerinde yapılacak AB zirvesine hakkında konuştu. Zirvede, Türkiye’yi gündeme getirmek istediğini belirten Merkel, “Çünkü çok fazla sayıda insan bize göre haksız yere cezaevinde tutuluyor ve siyasi gelişmeleri büyük bir endişe ile izliyoruz” dedi.

Türkiye’nin AB müzakereleriyle ilgili karar alınmasının beklemediğini söyleyen Merkel, “Ama mevkidaşlarımın Türkiye ile ikili ilişkileri nasıl gördükleri konusundaki görüşlerini ve gerektiğinde hangi sonuçları çıkarabileceğimizi öğrenmek istiyorum” şeklinde konuştu. Merkel, Türkiye’deki gelişmeler nedeniyle AB Komisyonu’ndan rapor hazırlamasını istediklerini de sözlerine ekledi.

Merkel, seçimlerden önce yaptığı açıklamalarda Türkiye’nin üyelik müzakerelerine son verilmesini istediğini söylemişti. Merkel, AB zirvesinde de Türkiye hakkında bir karar alınması gerektiğini belirtmişti.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.