Mercedes'e ikinci Çinli ortak

Mercedes'e ikinci Çinli ortak

Çinli otomotiv şirketi Beijing Automotive Industry Holding (BAIC), Daimler AG'nin yüzde 5'ini satın aldı. Çinli otomobil üreticisi Geely de geçen yıl Daimler’in yüzde 9,7 hissesini 9 milyar dolara satın almıştı.

Çinli otomotiv şirketi Beijing Automotive Industry Holding Co. (BAIC) tarafından salı günü yapılan açıklamaya göre şirket Almanya merkezli otomobil üreticisi Daimler AG’nin yüzde 5’ini satın aldı.

BAIC Yönetim Kurulu Başkanı Xu Heyi, söz konusu yatırımla Mercedes-Benz üreticisi Daimler ile iş birliğini güçlendirmenin hedeflendiğini belirtti.

Daimler’in Çinli üreticinin Hong Kong’daki şirketi BAIC Motor’da 2013’ten bu yana payı bulunuyor.

Xu, açıklamasında “Ortaklığımızı Çin – Alman iş birliğinin harika bir örneği ve ülkelerimizin şirketleri arasındaki iş birliğinin bir modeli olarak görüyoruz.” dedi.

Geçen yıl da bir diğer Çinli otomobil üreticisi Geely, Alman Daimler’in yüzde 9,7 hissesini 9 milyar dolara satın almıştı. Böylece Daimler’in yaklaşık yüzde 15 hissesi Çinli şirketlere geçti.

Alman otomobil endüstrisinin önde gelen şirketlerinden Daimler AG, Mercedes’in de üreticisi… Merkezi Almanya’nın Stuttgart kentinde olan Daimler, 1998 yılında Amerikan araba sanayinin önemli şirketlerinden olan Chrysler Corporation ile Alman yasaları prosedürüne uygun olarak birleşerek DaimlerChrysler AG adıyla kuruldu. 2007 yılında ayrılarak hisse senetlerinin yüzde 80.1 oranını yatırımcı şirket Cerberus’a sattı ve adını Daimler AG olarak değiştirdi. 2007 yılında 272 bin 382 çalışanı ile 99 milyar euro ciro yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.