Meral Akşener'den 'Demirtaş' açıklaması

Meral Akşener'den 'Demirtaş' açıklaması

FOX TV'ye konuk olan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ali Koç'u seçtiren dalganın Türkiye'nin her yerinde olduğunu söyledi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçim sonuçlarıyla ilgili iddialı konuştu.

Akşener toplumda büyük bir dip dalgası olduğunu ve bu dalga üzerinde "sörf yapacağını" söyledi.

Meral Akşener bu iddiasını güçlendirmek için de Aziz Yıldırım'ı dört kat fazla oyla geride bırakarak Fenerbahçe'ye başkan seçilen Ali Koç örneğini verdi. Meral Akşener "Demirtaş'ı ziyaret edecek misiniz" sorusunu ise "Bunu hiç düşünmedim" diyerek cevapladı.

FOX TV'ye konuk olan Akşener özetle şunları söyledi: 

"Fenerbahçelilere soruyorum. "Ali Bey sizce 4 kat fazla oyla seçilebilir miydi?" İşte bu dip dalga her yere geliyor. Dip dalganın üstünde ben sörf yapacağım. Türkiye'de hep birinci tur konuşuluyor. İşte bu Tayyip Bey'in tuzağı. İnsanlara göre ‘CHP zihniyeti' diye bir kavram var. Merkez sağ seçmenin şeytanlaştırdığı bir şey bu. Tayyip Bey karşısına solcu alıp, oyları konsolide edecek.

YENİ PARLAMENTER SİSTEME GEÇİŞ NASIL OLACAK?

Denge ve kontrol mekanizması fiili olmadığı zaman bir kişiye bırakılmaması gereken bir güç. İstediği her şeyi satın almaya kadar bir güç veriliyor. Böyle bir şey olabilir mi? Bu hakimlerin, hukukun, savcıların gözünü yana çevirmeye benziyor. Biz bunları net bir sistemi kurduğumuz zaman, parlamento işer, gerçekten kuvvetler ayrılığı söz konusu olur ve yargı gerçekten bağımsız olur. Fakat bir şey daha var. Ben şimdi kendimi sınırladım; emri hak baki geldi ve yerime başkası geçti. O zaman ne olacak? Biz genel çerçevede vatandaşımızla neler yapacağımızı paylaşacağız ki onlar da ona göre karar versin. Burada ikircikli bir cümle kurulduğu zaman o seçmenin kafasında ciddi bir soru işareti oluşur. Seçim bitecek ve ortaya çıkan tabloya göre bir yol çizilecek. 4 siyasi parti ve genel başkanları parlamenter sisteme geçme sözü verdik. Biz bunu nasıl yapacağımızı kararlaştırdık. Biz oluşturduğumuz projelere de ‘millet' adını verdik.

"SİZ İNGİLİZ DEMOKRASİSİNE Mİ İNANIYORSUNUZ?"

Meclis Başkanvekili iken HDP'lilere kimse gündem dışı söz vermiyordu. Selahattin Demirtaş ile Sırrı Sakık geldi arkaya sonradan, "Neden bize gündem dışı konuşma verdiniz' dediler. Ben de benim sizi, sizin beni sevmesi gerekmiyor. Birbirimize yaranmamız da gerekmiyor. İç tüzük bana hak vermiş. Onu kullanıyorum dedim. Demirtaş bana ‘siz İngiliz demokrasisine mi inanıyorsunuz' dedi.

"DEMİRTAŞ'IN TUTUKLULUĞU: SEÇİMİN ADİL OLMASI GEREKİYOR

Selahattin Demirtaş'ın adaylığı kabul edilmiş. Demirtaş'ın adaylığı onaylanmış. Hakimlerin inisiyatif kullanması gerekiyor. Ve bu bir seçim, adaletli olunması gerekiyor. Ben seçildiğimde Demirtaş beraat ederse bunu nasıl anlatırım. Ben Erbakan hükümetinin İçişleri Bakanı'ydım. Ben 8 ay İçişleri Bakanı olarak kaldım."

Meral Akşener, "Selahattin Demirtaş'ı cezaevinde ziyaret eder misiniz?" sorusuna ise "Bunu hiç düşünmedim" diye cevap verdi.

"KÜRT BAŞKAN YARDIMCISI NİYE OLMASIN?"

"Meral Akşener ikinci tura kalırsa Kürtler oy vermez" değerlendirmesini kabul etmediğini belirten Akşener, "Demirtaş'ın özgür propaganda yapması lazım dedim diye, beni ‘PKK sevici' ilan ettiler. Düşünün nasıl bir mücadele veriyorum. Ben başkan olursam niye Kürt başkan yardımcısı olmasın?" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.