Meral Akşener: İYİ Parti ittifak sonrası düşüş yaşadı

Meral Akşener: İYİ Parti ittifak sonrası düşüş yaşadı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in “Biz MHP’nin yerine değil, AK Parti’nin yerine gelmeyi hedefliyoruz. Yedek olmayı kim ister” dediği öğrenildi.

İYİ Parti Başkanlık Divanı’nda seçim sonuçları değerlendirildi.

Toplantıda İYİ Parti Genel Başkanı Akşener de “Biz MHP’nin yerine değil, AK Parti’nin yerine gelmeyi hedefliyoruz. Yedek olmayı kim ister” dediği belirtildi.

Cumhuriyet gazetesinden Ozan Çepni’nin haberine göre, dün yapılan İYİ Parti Başkanlık Divanı toplantısında seçim sonuçları ele alındı.

Değerlendirmede, “Seçim AK Parti ve CHP arasında geçiyor gibi algısı” oluşturulduğu, Akşener ile İYİ Parti’nin medya etkisiyle görünmez hale getirildiği görüşü öne çıktı. Edinilen bilgiye göre; “Erdoğan’ın AK Parti-CHP kutuplaşması projesi başarılı oldu” değerlendirmesi yapıldı.

‘İYİ PARTİ İTTİFAK SONRASI DÜŞÜŞ YAŞADI’

İYİ Parti’nin Millet İttifakı’nın söylemi de eleştirdiği belirtildi. Seçimde vurgulanması gereken söylemin rejim değişikliğinin oylandığı olması gerektiğinin altını çizen parti yönetimi, diğer ittifak bileşenlerinin geçmiş seçimlerde olduğu gibi bir 5 yıllık başbakan ve milletvekili seçimi yapılıyormuş gibi söylem kullanmasının başarısız sürece katkı verdiği sonucuna ulaştı.

16 Nisan referandumunda yüzde 49’luk “hayır” blokunu 24 Haziran’a taşıma iddiasına karşın blokta “erime” yaşandığı düşünülürken, yüzde 18 ile seçim sürecine başladığı belirtilen İYİ Parti’de ittifak sonrasında ciddi bir düşüş yaşandığı fikri hakim oldu.

Toplantılarda “Sosyolojik gerçek çalıştı. 65-35 sağ-sol seçmen dengesi kendini yeniden gösterdi” değerlendirmesinin yapıldığı öğrenildi.

‘AK PARTİ İLE İTTİFAK İDDİASI PARTİ KARIŞTIRMAYA YÖNELİK’

Toplantıda, “Terör, ekonomik kriz konuları gündeme geldiğinde İYİ Parti elbette ülke çıkarı konusunda iktidarı destekleyici tavır sergileyecektir. Elbette muhalefet yapacağız. Kutuplaştırıcı, kavga üslubunu asla kullanmayacağız” fikrinde ortaklaşıldı.

AK Parti ile ittifak iddialarının ise bilinçli olarak partinin içini karıştımak ve kafa karışıklığı yaratmak için ortaya atılan iddialar olarak değerlendirildiği öğrenildi. Meral Akşener’in de “Biz MHP’nin yerine değil, AK Parti’nin yerine gelmeyi hedefliyoruz. Yedek olmayı kim ister” dediği belirtildi.

‘CHP’YE KARŞI KİBAR KALDIK’

İYİ Parti tabanında da benzer görüşler öne çıktı. Tabanda Akşener’in ittifak içi nezaket kapsamında tartışmalara dahil olmayışı “CHP’ye karşı kibar kaldık” değerlendirmesine neden oldu.

Son hafta Muharem İnce’nin İzmir, Ankara ve İstanbul mitinglerinin “ters teperek iktidar blokunu kemikleştirdiği”, “cumhurbaşkanının istediği ikili seçim stratejinin tuttuğu” ve son dönemde partinin 6 puan kaybettiği değerlendirmeleri yapıldı.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.