Meksika'da seçimi solcu aday Obrador kazandı

Meksika'da seçimi solcu aday Obrador kazandı

Meksika'da seçimleri solcu aday Andres Manuel Lopez Obrador kazandı. Böylece yarım asırdır ülkeyi yöneten PRI iktidarı kaybetti. ABD Başkanı Trump, Obrador'u tebrik etti.

Meksika’daki devlet başkanlığı seçimini, resmi olmayan sonuçlara göre Andres Manuel Lopez Obrador kazandı. Mexico City’nin eski belediye başkanı Orbador seçim zaferini, iktidardaki Kurumsal Devrim Partisi’nin (PRI) adayı José Antonio Meade kabul etti. Meade, seçimleri Obrador’un kazandığını kabul ettiğini ve kendisine başarılar dilediğini söyledi.

PRI, ülkenin son yarım asırlık tarihinin önemli bir bölümünde iktidarı elinde tutuyordu.

Muhafazakar çizgideki Milliyetçi Eylem Partisi (PAN) adayı Ricardo Anaya da Obrador’un zaferini kabul ettiğini ve kendisini tebrik ettiğini açıkladı.

Obrador’un destekçileri de sokaklarda kutlamalar yapıyor.

Kampanyasının merkezine yolsuzlukla mücadeleyi koyan Obrador, ücretleri ve emekli maaşlarını artırma sözü vermişti.

TRUMP’TAN TWİTTER MESAJI

ABD Başkan Donald Trump, Meksika’nın yeni devlet başkanı seçilen Andres Manuel Lopez Obrador’a sosyal medya Twitter üzerinden kutlama mesajı yayınladı.

ABD Başkanı Donald Trump , sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Meksika’nın bir sonraki başkanı Andres Manuel Lopez Obrador ‘u kutlarız. Onunla çalışmayı çok istiyorum. Hem Amerika hem de Meksika’ya fayda sağlayacak çok şey var”şeklinde açıklamalarda bulundu.

130’U AŞKIN KİŞİ YAŞAMINI YİTİRMİŞTİ

Pazar günü düzenlenen seçimler, ülke tarihindeki en kanlı seçimlerinden biri oldu. Kampanya süresinde 130’dan fazla aday ve parti çalışanı öldürüldü.

64 yaşındaki Obrador bundan önceki iki seçimde de aday olmuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.