Mehmet Metiner'den AK Parti grubuna sitem!

Mehmet Metiner'den AK Parti grubuna sitem!

AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner, HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş'la tartıştı. Metiner grubuna, “Kendi partisinin bir milletvekilini korumayacaklarsa orada oturmasınlar lütfen” diye seslendi.

Meclis Genel Kurulu’nun son toplantısında Türk Tabipler Birliği (TTB) yöneticilerinin gözaltına alınması tartışma konusu oldu. Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, TTB ile ilgili suç duyurusunu savundu, “Ülkenin maruz kaldığı saldırıya karşı bu şekilde tavır sergileyenler, söz söyleyenler sözlerinden ve tavırlarından doğacak hukuki sonuçlara da hazır olacaklardır” dedi.

CHP Milletvekillerinin söz aldığı tartışmada AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner de söz aldı, “Fırat Kalkanı operasyonu askerî bir operasyondu, DEAŞ’a karşı yapıldı. Türk Tabipleri Birliği niye “Savaşa hayır.” demedi? ÖSO o zaman da vardı. Niye “terörist” demedi hiç kimse? Ne zaman PKK’ya yönelik bir askerî operasyon yapılmaya başlandı birdenbire birileri barışı keşfetmeye başladı, ÖSO’nun terörist olduğunu keşfetmeye başladı. Bu bir görüş açıklama değildir, bir tavır belirlemedir. Evet, Türkiye saldırı altındadır. Bu bir savaş değildir, işgal değildir. Türkiye’nin sınır güvenliğini sağlamanın ötesinde, sınırın ötesinde yaşayan Kürtlerin de özgürleştirilmesi projesidir” dedi.

‘SEN KÜRTLERİN YÜZ KARASISIN’

Metiner’in bu sözleri üzerine HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş yerinden, “Sen Kürtlerin yüz karasısın” diye seslendi. Metiner de aynı sözleri Beştaş’a yönelik kullanırken Metiner, “Farklı görüşlere tahammülünüz bu sizin. Yüz karasısınız ya!” diye seslendi. 2 milletvekili arasındaki tartışmaya diğer milletvekilleri de katıldı. Genel Kurul’da “utanmaz, yalaka” sözleri duyuldu.

Metiner Genel Kurul’u yöneten Meclis Başkanvekili Pervin Buldan’a seslenerek “Sayın Başkan, demin bu parlamentodaki bir milletvekiline ağır hakaretlerde bulundu hanımefendi milletvekili. Cevap hakkı istiyorum” dedi. Başkan ise tutanaklara bakarak bu talebi değerlendireceğini ifade etti.

KENDİ PARTİLEİRİNİN MİLLETVEKİLİNİ KORUMAYACAKLARSA…

Buldan’ın sözleri üzerine, “Lütfen, bir milletvekiline yapılan bu hakareti karşılıksız bırakmayın” diye seslenirken Buldan bu sırada söz isteyen bir başka milletvekiline söz verdi. Bu sırada yaşanan tartışma tutanaklara şöyle yansıdı:

MEHMET METİNER (İstanbul) – Sayın Başkan, demin bu Parlamentodaki bir milletvekiline ağır hakaretlerde bulundu hanımefendi milletvekili. Cevap hakkı istiyorum.
BAŞKAN – Sayın Metiner, ben bir tutanaklara bakayım, daha sonra…
MEHMET METİNER (İstanbul) – Yüz karasıysa bu Meclisin yüz karası kendisidir.
BAŞKAN – Tutanaklara bakmak istiyorum.
MEHMET METİNER (İstanbul) – Lütfen, bir milletvekiline yapılan bu hakareti karşılıksız bırakmayın.
BAŞKAN – Sayın Yıldırım, buyurun.
MEHMET METİNER (İstanbul) – Ve grubuma da buradan sesleniyorum: Kendi partisinin bir milletvekilini korumayacaklarsa orada oturmasınlar lütfen.
MAHMUT TOĞRUL (Gaziantep) – Evet, o güzel.
ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) – Mehmet Bey, bir daha parti değiştirirsin olur biter.
CEYHUN İRGİL (Bursa) – Yeni partiye geç, yeni partiye.
MEHMET METİNER (İstanbul) – Söz hakkı istiyorum Sayın Başkan.
BAŞKAN – Sayın Yıldırım, buyurun.
MEHMET METİNER (İstanbul) -Söyleyecek sözü olan varsa çıksın. Bana böyle hakaret ederek kimse konuşmasın.

‘YÜZ KARASI OLAN KENDİSİDİR’

Metiner’in çağrısına Genel Kurul’dan karşılık veren olmadı. Daha sonra söz alan Metiner şunları söyledi:

“Bakınız, deminden beri farklı da olsa, uç noktalarda da olsa herkesin görüşüne saygılı olmak gerektiğini savunuyorlar. Bunu söyleyenlerin saygısızlık yapmalarını kınıyorum. Söyleyecek sözleri varsa çıksınlar hodri meydan, her platformda. “Kürt halkının yüz karasıdır.” ifadesini aynen kendisine iade ediyorum. Yüz binlerce Kürt PKK’nın zulmünden kaçtığı için bu ülkede yaşıyor. Yüz binlerce Kürt Barzani’nin bölgesinde yaşıyor. PKK zulmüne tek kelime etmeyeceksiniz, kalkıp burada “Barış” diyeceksiniz. Yüz karası olan kendisidir. Kendisine bu hakareti misliyle iade ediyorum. PKK’nın zulmüne, tasallutuna söz etmeyenlerin burada demokrasiden, barıştan söz etmelerini de ikiyüzlülük olarak addediyorum”
Buldan daha sonra birleşime ara verdi, tartışma son buldu.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.