Mehmet Hakan Atilla hakkındaki karar yeni yılda verilecek

Mehmet Hakan Atilla hakkındaki karar yeni yılda verilecek

ABD'de yargılanan eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla hakkında, jüri üyeleri dördüncü günde de karar veremedi. Jüri, karar için 3 Ocak'ta toplanacak.

ABD’de yargılanan eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla hakkındaki karar, yeni yılda verilecek. Bugünkü duruşmada karar veremeyen jüri, 3 Ocak’ta tekrar toplanacak.

Eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla, “ABD’nin İran’a uyguladığı ambargoyu delme”, “bankacılık sahtekarlığı”, “kara para aklama” ve “ABD yasalarını delmek için işbirliği yapıp komplo kurma” iddialarıyla ABD’de yargılanıyor.

Savunma makamı, bugün bir karara varılamaması durumunda jüri görüşmelerinin 3 Ocak 2018’de yeniden başlamasını talep ederken, Yargıç Richard Berman, 12 kişilik jüri heyetine iki seçenek sundu.

Savunmanın talebine de olumlu baktığını aktaran Berman, jürinin Noel tatilinden sonra yeni yıla kadar görüşmeleri sürdürebileceği ya da 3 Ocak tarihine kadar görüşmelere ara verilebileceğini söyledi.

Duruşma salonu bitişiğinde kapalı bir odada aralarında tartışan jüri heyetinin görüşmesi, Türkiye saati ile 23.15’te sona erdi. Jüri üyeleri, Noel tatilinin ardından 3 Ocak 2018’de yeniden toplanacak. (NEW YORK/DHA)

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.