Mehdi Eker: Eğer Türkiye'de bir Kürt sorunu varsa mimarı CHP'dir

Mehdi Eker: Eğer Türkiye'de bir Kürt sorunu varsa mimarı CHP'dir

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce'nin Diyarbakır mitingini eleştirdi.

Diyarbakır’ın Lice ilçesinin ziyaret eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin mitinginde HDP bayrakları olmasına tepki gösterdi. Eker, “Eğer Türkiye’de bir Kürt sorunu varsa mimarı, uygulayıcısı CHP’nin kendisidir. Bu manada CHP ile HDP’nin yaklaşımı son derece manidardır” dedi.

1993 yılında Lice’de 16 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatan Eker, “Lice’de dumanlar yükselirken, zamanın hükümeti ortağı Deniz Baykal, bir astsubay tarafından Lice’ye sokulmadı. O günlerin hesabını AK Parti olarak soruyoruz. 1993’te siyaset yapanlar farklı adlar altında bugün sizlerden oy istiyorlar. AK Parti, Lice’nin hakkına sahip çıktı. Kimse bizden daha fazla Kürt değildir” diye konuştu.

Diyarbakır 1’inci sıra milletvekili adayı olan AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, seçim çalışmaları kapsamında Kulp ve Lice ilçelerini ziyaret etti. İlk ziyaretini Kulp ilçesine yapan Eker, AK Parti ilçe teşkilatını ziyaret etti.

İlçedeki muhtarlarla bir araya gelen Eker, mahallerinde yaşadıkları sorunları dinledi. Kulp esnafını ziyaretinin ardından Lice ilçesine geçen Eker, çeşitli ziyaretlerde bulundu.

‘KÜRT SORUNUNUN MİMARI, UYGULAYICISI CHP’NİN KENDİSİDİR’

CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin, bugün Diyarbakır’da düzenlediği mitingi değerlendiren Eker, “CHP ile HDP arasında yakın bir dayanışma var. Geçmişte Hakkari gibi benzer yerlerde o şekilde miting yapmıştı. Bugünkü Diyarbakır mitingi de büyük ölçüde HDP desteğiyle gerçekleştirilmiş bir mitingdir. Bunu bütün Diyarbakırlılar biliyor, bütün Türkiye’nin de bilmesinde yarar var” dedi.

“Eğer Türkiye’de bir Kürt sorunu varsa mimarı, uygulayıcısı CHP’nin kendisidir” diyen Eker, “Bu manada CHP ile HDP’nin yaklaşımı son derece manidardır. Buradaki ittifak, birleşme AK Parti ve onun lideri Cumhurbaşkanımıza karşı bir ittifaktır” şeklinde konuştu.

‘1993 YILINDA LİCE’YE YAPILANLARI UNUTMADIK’

Açıklamasının ardından AK Parti Lice İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği toplantıya katılan Eker, 22 Ekim 1993’te, Lice’de 16 hayatını kaybettiği ve çok sayıda ev ve işyerinin yakıldığı katliama değindi.

Sorumluların yargılandığını söyleyen Mehdi Eker, “Terör örgütü PKK’nın Lice’nin kaderine bir kabus gibi çökmüş. 1993 yılında Lice’ye yapılanları biz unutmadık. Lice’de dumanlar yükselirken, zamanın hükümeti ortağı Deniz Baykal, bir astsubay tarafından Lice’ye sokulmadı. O günlerin hesabını AK Parti olarak soruyoruz. Dava açıldı, onlar bugün yargılanıyor” dedi.

‘ONLARIN HİÇBİRİ BİZDEN DAHA FAZLA KÜRT DEĞİL’

“Kimse bizden daha fazla Kürt değildir” diyen Eker, şöyle devam etti:

“1993 yılında siyaset yapanlar farklı adlar altında bugün ortalıkta dolanıyor, sizlerden oy istiyorlar. AK Parti, Lice’nin hakkına sahip çıktı. Kimse bizden daha fazla Kürt değildir. Onların hiçbiri bizden daha fazla Kürt değildir. Kürtleri sevmek, Kürtlere hizmet etmektir, Kürtleri yaşatmaktır. Kürtlerin dilini yaşatmaktır. Kürtleri sevmek budur. Bu seçim, Türkiye için önemlidir. Çünkü Türkiye’nin sorunlarını hızlı bir şekilde çözmek için bir sistem değişikliği getiriyoruz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti’ye destek verip, Türkiye’nin sorunların daha kısa süre içerisinde çözmesini sağlamamız lazım.” 

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.