MEB'den okullara kar talimatı: Kepçe bizden, yakıt parası sizden

MEB'den okullara kar talimatı: Kepçe bizden, yakıt parası sizden

Van’da günlerdir süren kar yağışı okul önlerinde ve binaların çatılarında yoğun kar birikmesine neden oldu.

Yoğun kar yağışı nedeniyle yaklaşık 10 gün eğitime ara verilen Van’da okullar bugün açıldı ancak kar temizliği henüz yapılmadı. Van Büyükşehir Belediyesi Kayyımı M.Emin Bilmez’in ‘Kar temizleme için 9 milyon harcadık’ şeklindeki açıklamalarına rağmen, MEB İpekyolu İlçe Müdürlüğü okullara gönderdiği yazıda, karın temizlenmesi için kepçe yollayacaklarını ama yakıt parasının müdürler ve öğretmenlerden tarafından ödenmesini istedi. Yazıda her öğretmenden 150 TL istendi.

EĞİTİM-SEN: MOBİNG UYGULUYORLAR  

Konuya ilişkin bilgi veren Van Eğitim-Sen Başkanı Bedri Yamaç, söz konusu yazıda okul önlerinde biriken karın öğretmen ve müdürler tarafından kendi imkânlarıyla temizlenmesini istediğini kaydetti. Yamaç, ilçe milli eğitim müdürlüğünün bütçe yetersizliği gerekçesiyle böyle bir yönteme başvurduğunu ancak bunun yasal olmadığını kaydetti.

Yamaç  şunları söyledi: “Bu tür işlerin Van Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından halledilmesi gerekirken ekonomik zorluklarla boğuşan emekçilerin sırtına bunu yıkmak kabul edilir durum değil. Bize bunun gönüllü çalışmasını olduğunu söylediler. Ama gönüllülük adı altında vermek istemeyenlere mobing uyguluyorlar. Bağış adı altında dahi olsa garip bir durum oluşturuyor. Konuyu araştırıyoruz.”

‘İDDİALAR SPEKÜLASYONDAN İBARET’

Konu ile ilgili ulaştığımız MEB İpekyolu İlçe Müdürlüğü yetkilileri ise söz konusu çalışmaların İpekyolu ve Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütüldüğünü söyleyerek iddiaları yalanladı. Yoğun kar yağışı nedeniyle bazı aksaklıklar olabileceğini ama sonuç itibariyle belediyenin bu çalışmayı yürüttüğünü belirten yetkili, iddiaların spekülasyon olduğunu savundu.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum