McGurk: IŞİD konvoyu Irak'a ulaşmayacak

McGurk: IŞİD konvoyu Irak'a ulaşmayacak

ABD'nin IŞİD karşıtı mücadele uluslararası koalisyonu özel temsilcisi Brett McGurk, Lübnan sınırından Irak'a gitmeye çalışan IŞİD konvoyunun hedeflerine ulaştığı iddialarını yalanladı.

Twitter hesabından açıklama yapan McGurk, "IŞİD terörist konvoyuyla ilgili pek çok yanlış bilgi dolaşıyor. Konvoy Irak'a ulaşmadı ve ulaşmayacak. Otobüsler hala çölün ortasında, yiyecek ve içecekleri var," ifadelerinde bulundu.

Lübnan ordusunun iki hafta önce Suriye'ye olan sınırında terör örgütü IŞİD'e karşı başlattığı operasyonlar ardından, Lübnan Hizbullahı ile IŞİD arasında gerçekleşen anlaşma gereğince 17 otobüsten oluşan IŞİD konvoyu Irak sınırına doğru gitmek üzere yola koyulmuştu.

Doğuya, Ebu Kemal ve Deyrizor'a doğru gittiği belirtilen konvoyda yaklaşık 300 IŞİD'li terörist ve 300 civarında kadın ve çocuk olduğu tahmin ediliyor.

Şam yönetimi Lübnan Hizbullah'ı ile IŞİD arasında imzalanan bu anlaşmayı desteklerken koalisyon, anlaşmaya karşı çıkıyor.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.