Maske takarken en çok yapılan 5 hata

Maske takarken en çok yapılan 5 hata

Korona virüsü salgını ile hayatımıza giren maskeleri aylardır kullanıyoruz. Ancak doğru maske kullanımı konusunda halen sıkıntılar yaşanıyor.

1. Maskeyi doğru oturtmamak

Yüzünüzde duran bir maske olması ne sizi ne de etrafınızdakileri virüsten korumuyor. Maske taktığınızda gerçek bir koruma için mutlaka burnunuzu ve çenenizi içine alması gerekiyor.

2. Maskeye dokunmak ve çıkarıp takmak

Konuşurken maskeyi indirmeniz ya da daha önce başka bir yere temas etmiş ellerinizle maskeye dokunmanız virüsü kapma ve yayma riskini artırıyor.

3. Maske takmadan önce elleri yıkamamak

Evden çıkarken ya da dışarıda maskenizi çıkarıp takmadan önce mutlaka ellerinizi su ve sabunla veya dezenfektanla temizlemeniz gerekiyor.

4. Bez maskeyi yıkamamak 

Uzmanlar aynı bez maskenin yıkanmadan tekrar tekrar kullanılmasını aynı iç çamaşırının yıkanmadan tekrar tekrar giyilmesine benzetiyor. Bez maskeler mutlaka her kullanımdan önce yıkanmalı.

Nasıl yıkamalısınız? 

Bez maskenizi makinede yıkıyorsanız olabildiğince yüksek derecede yıkamalısınız. Elde yıkıyorsanız Dünya Sağlık Örgütü sıcak su, sabun veya deterjanla ile yıkamanızı öneriyor. Yıkadığınız maskeyi mümkünse direkt gün ışığında kurutun.

5. Kullan-at maskeleri tekrar kullanmak

Uzmanlar kullan-at maskelerin tekrar kullanılmasının tehlikeli olabileceği konusunda uyarıyor. Çünkü kullandıkça filtreleri aşınıyor, lastikleri gevşiyor, koruma etkisi azalıyor ve yüzünüze tam oturmuyor.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.