Mart ayında 31 kadın katledildi

Mart ayında 31 kadın katledildi

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun Mart ayında yaşanan kadın cinayetlerine ilişkin hazırladığı raporda 31 kadının katledildiği belirtildi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Mart ayında yaşanan kadın cinayetlerine ilişkin raporunu açıkladı. Raporda 31 kadının erkek şiddeti sonucu öldürüldüğünü belirtildi. "Her gün bir kadın öldürüldü" denilen raporda, yılın ilk üç ayında toplamda 94 kadın cinayetinin işlendiği kaydedildi. 

Raporda kadın katillerinin yüzde 97'sinin eşleri olduğu, diğerlerinin ise erkek arkadaşları gibi tanıdığı erkekler olduğu bildirildi. 

Mart ayında yaşanan kadın cinayetlerinin yarısından çoğunun ateşli silah ile işlendiği ve öldürülen kadınların yüzde 55'inin bu sebepten dolayı yaşamını yitirdiğine dikkat çekilen raporda, kadınların yüzde 6.5'inin hakkında "koruma kararı" olduğu da vurgulandı.

Hangi bahanelerle öldürüldüler?

Mart ayında öldürülen kadınların yarısının ölüm nedeninin tespit edilemediğine işaret edilen raporda, en yüksek oranın kadının "ilişkiyi/evliliği sonlandırma isteğinin" gerekçesi olduğu, bunu başka bir kadını şiddetten korumaya çalışma ile homofobi-transfobi ve kadınların kendi hayatları ile ilgili kararlar alması bahanelerinin izlendiği açıklandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.