Mardin'de üç HDP'li milletvekili fenalık geçirdi

Mardin'de üç HDP'li milletvekili fenalık geçirdi

Mardin'de kayyım protestolarında üç milletvekili polis müdahalesinde fenalık geçirdi.

Kayyım protestoları sırasında haber takibi yapan gazeteciler Ahmet Kanbal, Mehmet Şah Oruç, Rojda Aydın, Nurcan Yalçın ve Halime Parlak gözaltına alındı.

MA’nın haberine göre, Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne kayyum atanmasını protesto etmek için belediye binası önünde bir araya gelenlere polisler gaz bombaları ve tazyikli suyla müdahale etti. Aralarında çok sayıda Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekili ve belediye eş başkanın da bulunduğu kitle belediye binası yakınlarında bir araya geldi. Çevreyi ablukaya alan yüzlere polis, kısa bir süre sonra, “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganları atan kitleye müdahale etmeye başladı.

3 MİLLETVEKİLİ FENALIK GEÇİRDİ

Müdahale üzerine insanlar Mardin-Kızıltepe karayolunu trafiğe kapattı. Her geçen dakika sertleşen müdahale sırasında fenalık geçiren bazı yurttaşlar çeşitli yerlerinden yaralandı. Bu sırada fenalık geçiren HDP’li milletvekilleri Tülay Hatimoğlu, Serpil Kemalbay ve Pero Dündar hastaneye kaldırıldı. Milletvekilleri kısa bir süre sonra hastaneden taburcu edildi.

5 GAZETECİ GÖZALTINA ALINDI

Öte yandan, yaşananları görüntülemek isteyen Mezopotamya muhabiri Ahmet Kanbal ve Mehmet Şah Oruç, Jinnews muhabiri Rojda Aydın ile gazeteciler Nurcan Yalçın ve Halime Parlak gözaltına alındı. Gazetecilerin yanı sıra çok sayıda kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum