Mardin’de kamu kurum ve kuruluşlar kadınlar için toplandı

Mardin’de kamu kurum ve kuruluşlar kadınlar için toplandı

Mardin Ortak Kadın İşbirliği Derneği öncülüğünde bir araya gelen Mardin’deki kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele mekanizmalarının işletilmesini istedi.

MARDİN - Toplantıda konuşan Artuklu Belediyesi Kadın Vardiya Hizmetleri Müdürü Sevgi Yağmurcukardeş, müdürlüklerinin 2 ay önce kurulduğunu hatırlatarak, “Şiddete maruz kalan kadınlara Yaşam Evleri ve Sevgi Evlerinin kurulması için çalışmalarımız olacaktır” dedi.

Mardin Ortak Kadın İşbirliği Derneği, “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Etkin ve Sürdürülebilir Modellere Doğru Yerel İşbirlikleri Oluşturmak Projesi”nin toplantısını Mardin İl Halk Sağlığı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya Mardin’deki tüm kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin yanı sıra dernek temsilcileri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Mardin Ortak Kadın İşbirliği Derneği Temsilcisi Hülya Çelebioğlu, projeleri hakkında bilgiler vererek, “Projemizin uyguladığı 3 il olan Mardin, Trabzon ve Nevşehir’de kadına yönelik şiddet alanında çalışan proje ortağı 3 kadın STK’nin kapasitelerini artırmak, her 3 ilde yerelde bu alanda ilişkin farkındalık ve işbirliği sağlamaya yönelik çeşitli eğitimler, toplantılar ve atölyeler düzenlemektir. Yerel işbirlikleri oluşturmak suretiyle, kadının insan haklarının korunması ve geliştirilmesini, kadına yönelik şiddetin önlenmesini sağlamak amacıyla işbirlikleri geliştirme atölyesini düzenliyoruz” dedi. Kadın Dostu Kentler Ortak Programı Mardin Yerel Koordinatörü Aylin Çelik ise, yaklaşık olarak 8 aydır bu projenin çalışmalarını yürüttüklerini ifade ederek, yaptıkları atölyelere ilişkin bilgiler verdi.

Artuklu Belediyesi Kadın Vardiya Hizmetleri Müdürü Sevgi Yağmurcukardeş, müdürlüklerinin 2 ay önce kurulduğunu hatırlatarak, “Şiddete maruz kalan kadınlara Yaşam Evleri ve Sevgi Evlerinin kurulması için çalışmalarımız olacaktır. Müdürlüğümüzün yapacağı hizmetlere geniş çaplı çalışmalara da yer verilecektir. Yapılan plan ve program çerçevesinde, kadınlarımızın bedensel, ruhsal, sosyal, kültürel, ekonomik ve eğitsel bakımdan destekleyip ve güçlendirmek, kadınının istihdamını arttıracak ticari faaliyetleri ve kadın girişimleri destekleyen çalışmalar yapacağız. Ayrıca eğitim amaçlı toplantılar yaparak kadınların eğitim, sağlık, kültür gibi çalışmalarda karar mekanizmalarına dahil edeceğiz. Çalışmalarımız bunlarla sınırlı olmayacaktır. Birlikte bu yolda yürüyeceğiz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından toplantı, 2014 yılında kadına yönelik şiddet konusunda gerçekleşen ve gerçekleşmeyen faaliyetlerin görüşülmesi, önerilerin aktarılması ve 2015 yılında yürütülecek faaliyetlerin ortaklaştırılması için görüşmeler yapılacak. Toplantı, gün boyu devam edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.