Mardin'de kadınlar için spor kursları açıldı

Mardin'de kadınlar için spor kursları açıldı

Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından kadınlara yönelik spor derslerinin verileceği kurslar açıldı.

MARDİN - Mardin Büyükşehir Belediyesi Kadın Politikaları Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Arîn Kadın Merkezi tarafından kadınlar için spor kursları açıldı.

Bugün itibariyle başlayan spor derslerinin, haftanın iki günü Pazartesi ve Çarşamba günleri verileceğini belirten Kadın Politikaları Daire Başkanı Mekiye Güzel, kadınların her türlü çalışmalarda etkin olarak yer almasını sağlamak amacıyla bu dersleri verdiklerini ifade etti. 

Özellikle büyük oranda zamanını evde geçiren kadınların kısıtlı hareket sebebiyle çeşitli rahatsızlıkların yaşandığını ve bunu önlemek adına böyle bir çalışmaya başladıklarını ifade eden Güzel, "Bizler de hem kadınlarda oluşacak olan bu rahatsızlıkları önlemek ve kadınların sosyal yaşamda daha sağlıklı olmalarını sağlamak amacıyla böyle bir faaliyete başladık. Eğitimlerimiz 40 dakika olarak beden eğitimi öğretmenleri tarafından verilecektir" dedi. 

Güzel, isteyen her kadının eğitime katılabileceğinin de altını çizerek, eğitime gelmek isteyenlerin Arîn Kadın Merkezi'ne başvurması gerektiğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.