Mardin'de kadın kursiyerlere sağlık eğitimi

Mardin'de kadın kursiyerlere sağlık eğitimi

Mardin Büyükşehir Belediyesi, kadınlara yönelik bir günlük "Kadın üreme organı ve gebelik" konulu eğitim verdi.

YÜKSEKOVA HABER

MARDİN - Mardin Büyükşehir Belediyesi Kadın Politikaları Daire Başkanlığı bünyesinde açılan Arin Kadın Merkezi tarafından Kadın Sağlığı Eğitim Programı kapsamında (KSEP), kadın merkezinde çalışan kursiyerlere seminer tarzında eğitim verildi. Sağlıkçı Gülseren Yüzal tarafından bir günlük verilen eğitimde  "Kadın üreme organı ve gebelik" konuları seminer tarzında yapılan slayt gösterimi ile kadınlara anlatıldı.

Kadın kursiyerlere yönelik daha önce kadınlara yönelik film gösterimi yaptıklarını ve "Toplumsal cinsiyet" konularını verdiklerini belirten Büyükşehir Kadın Politikaları Daire Başkanlığı ise,"Kadınların daha sağlıklı yaşamaları ve hareket etmelerinin için bu şekilde çalışmamız devam edecektir. Bugünkü eğitimimizle  kadınların kendi bedenlerini daha iyi tanımalarını sağlamak amacında olduğumuz gibi gebeliğin nasıl oluştuğu ve gebelik sırasında dikkat edilecek hususların kadınlar tarafından daha iyi bilinmesini sağlamak içindir. Tabiki bu şekilde eğitim programlarımız periyodik bir şekilde devam edecektir" açıklamasında bulundu.

Kursiyerlerin yoğun ilgi gösterdiği eğitim konuya ilişkin soru ve cevapları ile sonlandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.