Mardin'de kadın çalıştayı yapılacak

Mardin'de kadın çalıştayı yapılacak

KJA Mardin aktivisleri öncülüğünde, "Kadın yaşamdır. Yaşamı öldürmek insanlığı öldürmektir" sloganıyla 7 Temmuz'da Kızıltepe'de çalıştay düzenlenecek.

MARDİN - Mardin Kızıltepe'de, KJA aktivistleri öncülüğünde, kadın katliamlarına ve kadına yönelik her türlü şiddete "dur" demek için "Kadın yaşamdır. Yaşamı öldürmek insanlığı öldürmektir" sloganıyla 7 Temmuz'da çalıştay düzenlenecek. Çalıştaya dair bilgi vermek ve katılım çağrısında bulunmak için KJA aktivisleri HDP Kızıltepe ilçe binasında basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya aktivistlerin yanı sıra DBP, HDP il ve ilçe yöneticileri ile Kızıltepe Belediyesi Eşbaşkanı katıldı. 

Toplantıda konuşan DBP İl Eşbaşkanı Perihan Ağaoğlu, eril zihniyetin kadınları yıllardır baskı altında tuttuğuna dikkat çekerek, geçmişte "cadı" benzetmesiyle yakılan kadınların şimdi de katledildiğini söyledi. 

13 yıllık AKP iktidarı döneminde katlanarak artan kadın katliamlarına dikkat çeken Ağaoğlu, kadınların katledildiği bir ülkede barıştan ve demokrasiden bahsedilemeyeceğini dile getirerek, "Özellikle Kürdistan'da kırk yıldır yaşanan savaşta kadın bedeni üzerinde bir savaş politikası uygulanmaktadır. Kürdistan'da kadına yönelik uygulanan her türlü baskı, şiddet ve fuhuş devletin politik bir uygulamasıdır. Bizler her gün onlarca kadın katliamının yaşandığı bir dünya da barıştan, demokrasiden ve özgürlükten bahsedemeyiz" dedi.

Kadın katliamlarına ve kadına yönelik her türlü şiddete "dur" demek için yapılacak çalıştaya katılım çağrısında bulunan Ağaoğlu, çalıştayın 7 Temmuz Salı günü saat 09.00'da Kızıltepe Belediyesi Mehmet Yalçın Etüt Merkezi'nde yapılacağını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.