Mardin'de 65 muhtar açığa alındı

Mardin'de 65 muhtar açığa alındı

İçişleri Bakanlığı tarafından açığa alınan 259 köy ve mahalle muhtarı arasında Mardin genelinde 65 muhtarın bulunduğu öğrenildi.

Açığa alınan muhtarlar Kaymakamlığa çağrılarak görevden uzaklaştırıldıkları tebliğ edilmeye başlandı.

Bu kapsamda Mardin genelinde 65 mahalle muhtarının mührü geri alındı. İçişleri Bakanlığı tarafından 259 köy ve mahalle muhtarı açığa alınmıştı.

Nusaybin’de 10, Ömerli’de 14, Mazıdağı’nda 1, Artuklu’da 4, Dargeçit’te 10, Derik’te 9 ve Savur’da 5 muhtarın açığa alındığı öğrenildi.

KIZILTEPE’DE 8 MUHTAR AÇIĞA ALINDI

Kızıltepe ilçesinde açığa alınan muhtar sayısı 8 olarak belirlendi. Kızıltepe genelinde görevden uzaklaştırılan muhtarların isimlerinin şunlar olduğu belirtildi. Veysi Erdem (Selahattin-i Eyyubi), Şeref Dağ (Dunaysır), Mahsum Aslan (Şahkulubey), Hamdullah Kızıl (Üç Evler), Şükrü Gümüş (Eşme/Meskeynter), Hıdır Gümüşten (Yoldere), İbrahim Sarıboğa (Küçük Boğaziye) ve Osman Bozdemir (Demirler).

NUSAYBİN’DE DERNEK BAŞKANI DA AÇIĞA ALINDI

Öte yanda Nusaybin ilçe merkezinde 4, kırsal mahallelerde 6 olmak üzere 10 muhtarın görevden uzaklaştırıldığı öğrenildi. Görevden uzaklaştırılan muhtarlar arasında Nusaybin Muhtarlar Derneği Başkanı ve Yenişehir Mahallesi Muhtarı Şakir Acar’ın da bulunduğu öğrenildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan muhtarların isimleri şöyle: Nusaybin Muhtarlar Derneği Başkanı ve Yenişehir Mahallesi Muhtarı Şakir Acar, Abdulkadir Paşa Mahallesi Muhtarı İbrahim Akpınar, Fırat Mahallesi Muhtarı Hayrettin Özdemir ve Zeynel Abidin Mahallesi Muhtarı Hurşit Elçioğlu ile isimleri öğrenilemeyen 6 Kırsal mahalle muhtarı Kaymakamlığa çağırılarak görevden alındıkları tebliğ edildi, mühürleri geri alındı.

DERİK’İN TEK KADIN MUHTARI GÖREVDEN ALINDI

Derik’te de 9 muhtar Kaymakamlığa çağrılarak İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırıldıkları kendilerine tebliğ edildi ve mühürleri geri alındı. Görevden uzaklaştırılan muhtarlar arasında Derik’in ilk kadın muhtarı Nebahat Durmaz da bulunuyor. Durmaz’ın evli ve 7 çocuk annesi olduğu öğrenildi.

Görevden uzaklaştırılan diğer muhtarların isimleri şöyle: Derik Muhtarlar Derneği Başkanı ve Hayırlı Mahallesi Muhtarı Reşat Çelik, Alanlı Mahallesi Muhtarı Faysal Kılıç, Doğancık Mahallesi Muhtarı Hüseyin Tekin, Karataş Mahallesi Muhtarı Veli Dinç, Pınarcık Mahallesi Muhtarı Sedat Mercen, Derinsu Mahallesi Muhtarı Arif Tekin, Çayköy Mahallesi Muhtarı Abdulhalim Doğan ve Ilıca Mahallesi Muhtarı Şeyhmus Karataş.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatıyla 103’ü köy muhtarı, 156’sı mahalle muhtarı olmak üzere toplam 259 muhtar, terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulu’nca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti, iltisakı veya irtibatı bulunduğunun tespit edildiği belirtilerek görevlerinden uzaklaştırılmışlardı. (DUVAR)

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.