Mardin Büyükşehir Belediyesi Kadın Kurulu'nu kurdu

Mardin Büyükşehir Belediyesi Kadın Kurulu'nu kurdu

Mardin Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan kadınlar bir araya gelerek kadın kurulu kurdu.

YÜKSEKOVA HABER

HABER MERKEZİ - Mardin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan kadınlar, yaşadıkları sosyal, kültürel ve ekonomik sorunların çözümü ile ilgili çalışma yürütmek amacıyla 13 kadından oluşan kadın kurulu kurdu.

k1-063.jpg

Büyükşehir Belediye Meclis toplantı salonunda yapılan toplantıya Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Februniye Akyol Akay, Kadın Politikaları Daire Başkanı Mekiye Güzel, Belediye kadın meclis üyeleri ile kadın çalışanlar katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan  Akay, demokratik, ekolojik ve kadın özgürlükçü belediyecilik anlayışı gereği bir araya geldiklerini belirterek, "Bu anlayıştan hareketle bizler sadece burada bir çalışan ya da bir eşbaşkan olarak görünmüyoruz. Bizler kendimizi her zaman kadın çalışmalarının bir parçası olarak görmeliyiz. Nasıl ki bizler kadının özgürlüğü diyoruz, cinsiyet özgürlüğü diyoruz ya da eşit temsiliyet diyorsak bunu kendimize sorarak hayatımızın her yerinde olduğu gibi iş hayatımızda da gerçekleştirmeliyiz" dedi.

Konuşmasında Kadın Kurulu'nun işleyişi, üye sayısı ve görev alanına ilişkinde bilgilendirmede Akay, kadın kurulu aracılığıyla yapacağı çalışmaların daha hızlı olacağını aktardı.

Akay'ın konuşmasının ardından kadın belediye meclis üyeleri ve belediyenin kadın çalışanları da kurula dair görüş ve önerilerini dile getirdi.

Kadınlar, belediyenin böylesi bir oluşuma öncülük ederek kadının toplumdaki yerini güçlendirmeye dönük kurduğu kadın kurulu aracılığıyla yapacağı tüm çalışmalara gönüllülükle katılarak hizmet üreteceklerini ifade ettiler.

Konuşma ve değerlendirmelerin ardından 13 kişiden oluşan Mardin Büyükşehir Belediyesi Kadın Kurulu yürütmesi belirlendi.

k2-058.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.