Mardin Büyükşehir Belediyesi Kadın Kurulu'nu kurdu

Mardin Büyükşehir Belediyesi Kadın Kurulu'nu kurdu

Mardin Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan kadınlar, kentte yaşadıkları sorunlara çözüm bulunması amacıyla 13 kişiden oluşan Kadın Kurulu'nu kurdu.

MARDİN - Mardin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan kadınlar, yaşadıkları sosyal, kültürel ve ekonomik sorunların çözümü ile ilgili çalışma yürütmek amacıyla Kadın Kurulu oluşturdu. Büyükşehir Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıya, Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Februniye Akyol Akay, Kadın Politikaları Daire Başkanı Mekiye Güzel, kadın belediye meclis üyeleri ile kadın çalışanlar katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Akyol Akay, demokratik, ekolojik ve kadın özgürlükçü belediyecilik anlayışı gereği bir araya geldiklerini belirterek, "Bu anlayıştan hareketle bizler burada bir çalışan ya da bir eş başkan olarak görünmüyoruz. Bizler kendimizi her zaman kadın çalışmalarının bir parçası olarak görmeliyiz. Nasılki bizler kadını özgürlüğü, cinsiyet özgürlüğü ya da eşit temsiliyet diyorsak bunu kendimize sorarak hayatımızın her yerinde olduğu gibi iş hayatımızda da gerçekleştirmeliyiz" dedi. 

Konuşma ve değerlendirmelerin ardından13 kişiden oluşan Mardin Büyükşehir Belediyesi Kadın Kurulu yürütmesi belirlendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.