Mansur Yavaş: Sandıktan bahar çıkardınız

Mansur Yavaş: Sandıktan bahar çıkardınız

Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş Anıtkabir ziyareti sonrası Ankara Büyükşehir Belediyesi binasına geldi. Yavaş, belediye binası önünde yaptığı konuşmada "Sizler enerjinizle yorgun Ankara’ya nefes verdiniz. Sandıklardan bahar çıkardınız" dedi.

Mazbatasını alarak görev başı yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Anıtkabir’i ziyaret etti. Anıtkabir’de düzenlenen törenin ardından Yavaş yeniden Ankara Büyükşehir Belediyesi binasına geldi. Burada çok sayıda kişi tarafından sloganlar eşliğinde karşılanan Yavaş, herkesten ‘helallik’ istedi.

MANSUR YAVAŞ’IN ANITKABİR ZİYARETİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Anıtkabir’i ziyaret etti. Yağmurlu havaya rağmen çok sayıda kişi Yavaş’ın ziyaretine eşlik etti.

Yavaş’ın mozoleye çelenk bırakmasının ardından Anıtkabir defterine olduğu bölüme gittiği sırada çok sayıda kişi Yavaş’a doğru koştu. Bu sırada bir kişi Anıtkabir görevlileri tarafından uzaklaştırıldı.

‘İNSANLIĞIN ORTAK DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKACAĞIM’

Mansur Yavaş Anıtkabir defterine şunları yazdı:

“Bugün ‘Ey Türk İstikbalinin Evladı’ hitaplarınızın huzurunda bir belediye başkanı olarak manevi huzurlarınızda bulunmanın sevinç ve huzuru içindeyim.

Aziz hatıranız önünde milli mücadelenin karargahı başkentimiz Ankara için söz veriyorum. Cumhuriyetimizin hür ve eşit vatandaşlarımıza, aziz Ankaralılara hiçbir ayrım yapmadan adalet ve hukuk çerçevesinde hizmet götürmek en önemli ilkem olacaktır.

Milli ve manevi varlığımızı oluşturan kadim medeniyet birikimimize muhafaza ederek insanlığın ortak değerlerine sahip çıkacağım.

Hukuk içinde devlet adabına ve insan onuruna zeval getirmeden en büyük emanetiniz olan Türkiye Cumhuriyeti’nin başkenti, büyük ailem olarak gördüğüm Ankara’ya yorulmadan hizmet edeceğim.”

Mansur Yavaş’ın, Anıtkabir defterine yazdıkları.

‘SANDIKLARDAN BAHAR ÇIKARDINIZ’

Anıtkabir’de düzenlenen törenin ardından Yavaş yeniden Ankara Büyükşehir Belediyesi binasına geldi. Arif Nihat Asya’nın “Bayrak” şiirinden bir bölüm okuyan Yavaş’ın belediye binası önünde yaptığı konuşmanın satır başları şu şekilde:

“Sizlere selamlarımı saygılarımı sunmak istiyorum ama gösterdiğiniz emeği hakkıyla ifade edecek büyülü kelimeleri nasıl bulacağım emin değilim. Baştan sona helal, hak, alın teri, ana duası, Ankara aşkıyla bugün buradayız. Her türlü ayak oyununa doğru yılmayan emaneti namus gibi gören iradeniz bugün burada yazılan tarihin sahibidir.”

“Sizler enerjinizle yorgun Ankara’ya nefes verdiniz. Kavgadan bıkmış Ankara’ya ‘hayır ben varım’ dediniz. ‘Kardeşiz, ayağa kalkarız’ dediniz. Sandıklardan bahar çıkardınız. Söz veriyorum iftiralarla dolu yolda benim başımı öne düşürmediniz ben de sizin başınızı öne düşürmeyeceğim.”

‘BU BAYRAK BENİM TEK ROZETİM OLACAK’

Meral Akşener ve Kemal Kılıçdaroğlu’na, parti organlarında çalışanlara tekrar şükranlarımı sunuyorum. Rakibimizin oransız gücüne rağmen destan yazdınız. Güçlünün değil ayaklarını yere vuran haklının yanında oldunuz. Bizim için Ankara’ya hizmet vakti başlamıştır. Oy verdi diye kimseyi ayırmayacağız, herkese eşit hizmet götüreceğiz. Emaneti bizden sonrakilere teslim ettiğimizde herkesin başkanıydı dedirteceğiz.

Bu bayrak benim tek rozetim olacak. Kin ve nefret ekmeyeceğiz kimseyi ayırmayacağız. Hizmet götürürken parti kimliği gözetmeyeceğiz. Çalışanlara mesaj veriyorum! Sizler benim mesai arkadaşımsınız sakın tedirgin olmayan. Namusuyla çalışan, emeğiyle aldığı maaşı hak eden herkes benim mesai arkadaşımdır. Görev alanları dışında başka işlere koşturulmayacakları için de mutlu olsunlar. Hakkıyla çalışanlar asla korkmasınlar.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.