Maltepe'de sayım yapılan terminal sayısı 6'ya çıkartıldı

Maltepe'de sayım yapılan terminal sayısı 6'ya çıkartıldı

İstanbul'da yeniden oy sayımının sürdüğü Maltepe'de terminal sayısı 2'den 6'ya çıkartıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde Maltepe’de 2 terminalde sürdürülen yeniden sayım işlemi 6 terminale çıkartıldı. kalan son 131 sandığın yeniden sayımına dün AK Parti ve MHP’nin itirazlar nedeniyle ara verilmişti.

Maltepe için YSK, 400 sandık ile ilgili AK Parti ve MHP tarafından 3. kez sayılması talebini reddederken yeni terminaller kurulmasına karar vermişti. Ancak dün AK Parti ve MHP temsilcileri YSK’nın kararının net olmadığını iddia ederek İlçe Seçim Kurulu’nun yeni terminal oluşturulması için yaptığı oylamada ret oyu verdi.

Mevcut terminallerde 1 saatte 2 torba sayılabiliyor ve bir kurul günde 12 saat çalışıyor. CHP’li üyeler kalan 131 sandığı saymanın bu şartlarda 6 gün süreceğini belirterek yeni terminal oluşturulmasını istedi.

Maltepe’de sayım yapılan terminal sayısı 2’den 6’ya çıkartıldı. Karara rağmen partiler yeni kurulan terminalleri üye vermezse, sayım var olan üyelerle tamamlanacak.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.