Malatya'da Kristal Kayısı Ödülleri sahiplerini buldu

Malatya'da Kristal Kayısı Ödülleri sahiplerini buldu

8'inci Malatya Film Festivali'nde Kristal Kayısı Ödülleri sahiplerini buldu. Ognjen Glavonic'in The Load (Yük) filmi Uluslararası Yarışma'da, Mahmut Fazıl Coşkun'un filmi Anons ise Ulusal Yarışma'da "En İyi Film" ödülüne layık görüldü.

Malatya’da düzenlenen “8’inci Malatya Uluslararası Film Festivali” ödül töreniyle sona erdi.

Ognjen Glavonic’in yönettiği The Load (Yük) Uluslararası Yarışma’da; Mahmut Fazıl Coşkun’un yönettiği Anons ise Ulusal Yarışma’da “En İyi Film” ödülünü aldı.

Festivalde Aydede filmindeki rolüyle Ezgi Mola “En İyi Kadın Oyuncu” seçilirken, “En İyi Erkek Oyuncu Ödülü” ise Güvercinfilmindeki rolüyle Kemal Burak Alper ve Halef filmindeki performansıyla Baran Şükrü Babacan arasında paylaştırıldı.

Uluslararası Kısa Metraj Yarışması’nın “En İyi Film” ödülü, yönetmenliğini Maxim Elagin’in yaptığı The Teacher filmine verildi.

ULUSAL KISA METRAJ YARIŞMASI ÖDÜLLERİ

Ulusal Kısa Metraj yarışmasında ödül alanlar şöyle sıralandı:

En İyi Kısa Film Ödülü’nü, Murat Çetinkaya’nın Sonsuz filmi aldı. En İyi 2’nci Kısa Film Ödülü’nü Kimse Elimi Tutmasın filminin yönetmeni Cenk Erturk almaya hak kazandı. En İyi 3’üncü Kısa Film Ödülü’nü Pantolon filminin yönetmeni Tahsin Özmen, Ulusal Kısa Metraj Jüri Özel Ödülü’nü ise Her Şey Yolunda filminin yönetmeni Metehan Şereflioğlu aldı.

ULUSLARARASI YARIŞMANIN EN İYİ FİLMİ: THE LOAD (YÜK)

Festivalde bu yıl Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması, En İyi Film Ödülü Ognjen Glavonic’in yönettiği The Load (Yük) filmine verildi. Ödülü sahibine teslim eden Uluslararası Yarışma Jüri Başkanı Nuri Bilge Ceylan oldu. Uluslararası Yarışma Kristal Kayısı Jüri Özel Ödülü ise Julia Achilli tarafından Aga adlı filme verildi.

ULUSAL YARIŞMANIN EN İYİ FİLMİ: ANONS

Festivalde bu yılın Ulusal Uzun Metraj Yarışması’nın En İyi Film Ödülü’ne Mahmut Fazıl Coşkun’un yönettiği ‘Anons’ filmi layık görüldü. Film ekibi, ödülünü Malatya Valisi Aydın Baruş’un elinden aldı. (DHA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.