Malatya Pütürge'de 5.7 büyüklüğünde deprem

Malatya Pütürge'de 5.7 büyüklüğünde deprem

Malatya'de bugün 12.37'de şiddetli bir deprem meydana geldi.. Kandilli Rasathanesi depremin merkez üssünün Pütürge, büyüklüğünün 5.7 olduğunu kaydetti. AFAD ise büyüklüğün 5.2 olduğunu bildirdi.

Malatya’da deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi depremin merkez üssünün Pütürge ilçesi ve büyüklüğünün 5.7 olduğunu kaydetti. AFAD ise büyüklüğü 5.2 olarak kaydetti. AFAD şu verileri paylaştı: Büyüklük : 5.2 (Mw), Yer : Pütürge (Malatya), Tarih-Saat : 04.08.2020, 12:37:34 TSİ, Enlem : 38.2160 N, Boylam : 38.7293 E, Derinlik : 7.02 km.

Pütürge’de 5 Haziran’da 5.3 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti.

Depremin hissedilmesiyle birlikte Malatyalılar ev ve iş yerlerinden sokaklara çıktı.

Deprem Batman’da da paniğe neden oldu. ( Ahmet Işık – Anadolu Ajansı )

Deprem, Diyarbakır, Batman, Elazığ, Siirt, Kahramanmaraş, Adıyaman, Şanlıurfa ve Gaziantep gibi çevre illerde de hissedildi.

GÖRÜR: MALATYA FAYI 7.4’LÜK DEPREM ÜRETEBİLECEK KAPASİTEDE

Malatya Hekimhan’da da 31 Temmuz’de 3.8 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. Prof. Dr. Naci Görür o depremle ilgili, “Arkadaşlar, bu sabah Malatya, Yeşilpınar/Hekimhan’da olan 3,8’lik küçük deprem Malatya Fayı üzerinde oldu, DAF (Doğu Anadolu Fayı) ile ilgili değil. Bu fay da uzun zamandır enerji biriktiriyor” demişti. Görür açıklamasının devamında “Arkadaşlar, bazı izleyicilerim Malatya Fayı hakkında bilgi istiyorlar. Bu fay son zamanlarda Munzur Üniversitesi öğretim üyesi Taylan Sancar vd tarafından ayrıntılı olarak çalışılmaktadır. 2018 J Seismol. Yayınlarına göre Malatya Fayı 7.4 büyüklüğüne varabilecek deprem üretebilecek kapasitededir. Bu hesaplamayı yazarlar bu fayın son 10 bin sene içerisinde üretmiş olduğu 4 deprem verisine dayanarak yapmışlardır” demişti.

MALATYA VALİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA

Depremden sonra açıklama yapan Malatya Valiliği, herhangi bir can kaybı ve yaralanmanın meydana gelmediğini duyurdu. Açıklamada, “Taşmış Mahallesi’nde 4-5 toprak evin yıkıldığı yönünde mahalle muhtarı tarafından yapılan açıklamalara ilişkin olarak yerinde yapılan araştırmalarda, Taşmış Mahallesi’nde yıkılan konut olmadığı, bir evin çatısında çökme ve daha önceki depremlerde zarar gören bazı binaların duvarlarında çatlaklar oluştuğu anlaşılmıştır” denildi. Depremin ardından bölgede artçı sarsıntıların devam etmesi nedeniyle konutu hasar gören kişilerin, hasar tespit çalışması yapılana kadar evlerine girmemeleri istendi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.