Mahpuslardan Kürtçe kitap için çeviri ücreti istendi!

Mahpuslardan Kürtçe kitap için çeviri ücreti istendi!

Elazığ Cezaevi’nde tutuklulara Kürtçe kitaplar verilmiyor. Elazığ Cezaevi’nde kalan tutuklu, söz konusu yayınların kendilerine verilmesi için önşart olarak tercüman parası istendiğini belirtti.

 

Elazığ 1 Nolu Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nden Birgün’e mektup yazan bir tutuklu, Kürtçe yazılmış yayınların kendilerine verilmesi için önşart olarak tercüman parası istendiğini ifade etti.

Birgün’den Mehmet Emin Kurnaz’ın haberine göre, söz konusu cezaevinin yetkilileri, hakkında herhangi bir toplatılma kararı olmamasına rağmen, Kürtçe basılmış hiçbir yayını tutuklulara vermiyor. Üstelik bu yayınların tutuklulara ulaşması için tercüman parası isteniyor.

Tutuklu, cezaevinde havalandırma sorunundan, hasta tutukluların tedavi koşullarına dek bir dizi sorunun çözülmediğinin altını çizdi. Tutuklu, “insani koşulların sağlanmasını” talep etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.