Mahpusa 'Kürtçe konuştun' cezası

Mahpusa 'Kürtçe konuştun' cezası

Denizli Cezaevi'nde bulunan Ramazan Çekmen'e Kürtçe konuştuğu için disiplin kurulu tarafından ceza verildi.

Denizli T Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan Ramazan Çekmen’e, 7 Ağustos’ta ailesiyle yaptığı açık görüş esnasında görevli memurla Kürtçe konuştuğu için disiplin kuruluna sevk edildi. Çekmen, ailesiyle yaptığı görüşmede fotoğraf çektirmek istedi ve bu durumu görevliye Kürtçe olarak aktardı. Cezaevi memuru Türkçe konuşması yönündeki uyarıda bulunurken, Çekmen de, bu söze karşılık olarak “Çok merak ettiyseniz Kürtçe kursuna gidip, Kürtçe öğrenebilirsiniz” diyerek tepki gösterdi.

TÜZÜĞE AYKIRI BULUNDU

Ramazan Çekmen’in konuşmasını ‘görevli memura karşı uygunsuz ve alay edici tavırla söylenmiş söz’ olarak değerlendiren disiplin kurulu, bu davranış kanun ve tüzüğe aykırı olması ve diğer hükümlülere de kötü örnek teşkil edildiği iddia edildi.

Disiplin Kurulu, Çekmen’in, kamu görevlilerine karşı uygunsuz söz veya davranışta bulunduğunu belirterek, ‘1 ay dan 3 aya kadar bazı etkinliklerden alıkoyma ve üst ceza türü olan 1 ay boyunca ücret karşılığı çalışılan işten yoksun bırakma’ iddiasıyla disiplin cezası verildi. (MA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum