Mahmut Alınak'a elektronik kelepçe takılacak

Mahmut Alınak'a elektronik kelepçe takılacak

Kürt siyasetçi Mahmut Alınak'ın oğlu ve avukatı Bişar Abdi Alınak açıkladı: Tutuklarken takamadıkları kelepçenin rövanşını almaya geliyorlar. Adliyeden aradılar. Babama elektronik kelepçe takmak için eve geleceklermiş birazdan.

Hakkında müebbet hapis cezası talebiyle iddianame hazırlanan ve bir süre tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen Kürt siyasetçi Mahmut Alınak’a elektronik kelepçe takılmasına karar verildiği duyuruldu.

Alınak’ın oğlu ve avukatı Bişar Abdi Alınak, sosyal medya hesabından şunları yazdı: “Tutuklarken takamadıkları kelepçenin rövanşını almaya geliyorlar. Adliyeden aradılar. Babama elektronik kelepçe takmak için eve geleceklermiş birazdan. Mafyaya, tecavüzcülere güvenip serbest bırakan akıl. Evinde hapis tuttuğu Mahmut Alınak’a yine işkence yapacak. ALIN SİZE ADALET!.”

Mahmut Alınak ise, “TEM’de kelepçe takmak istediler, izin vermedim. Daha sonra adliyede takmaya çalıştılar, ona da izin vermedim ve hevesleri kursaklarında kaldı. Mahkemede de söyledim, ‘ancak cenazeme kelepçe takabilirler’ diye. Bunu bile bile kelepçe takmak istediler. Elektronik kelepçe takacaklarını söylediklerinde de tepki gösterdim. Ancak kelepçe takmasam hapis yatacağım. Bu arada dostlarımla görüştüm. Bana, ‘Kelepçeye karşısın ama kelepçe takmazsan bu sefer hapishaneyi meşrulaştıracaksın’ dediler. Bir de kurşun kalemle yazdığım ve ‘Değişim’ adlı romanımı bilgisayara geçiriyorum. Hem dostlarımı dinledim hem de romanımı yayına hazırlayabilmek için razı oldum elektronik kelepçeye” ifadelerini kullandı

Elektronik kelepçenin ne kadar süreyle ayak bileklerinde kalacağını bilmediğini söyleyen Alınak, “Düşünce suçlularının davalarına ücretsiz gireceğimi duyurmuştum. Adliyeye gitmem, çalışmam da engelleniyor bu durumda. Ama beni yıldıramayacaklar, düşüncelerimi her koşulda dile getireceğim” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.