Mahir Ünal: CHP'de erken kalkan konuşuyor

Mahir Ünal: CHP'de erken kalkan konuşuyor

AK Parti Sözcüsü Mahir, kongrelerin 6 Mayıs'ta sona ereceğini söyledi. CHP'nin açıklamalarına tepki gösteren Ünal, "CHP'de maalesef her kafadan bir söz çıkıyor. CHP'de erken kalkan konuşuyor" dedi.

AK Parti MYK toplantısının ardından, Parti Sözcüsü Mahir Ünal basın toplantısı düzenledi.

‘KONGRE SÜRECİ, 6 MAYIS’TAN SONLANACAK’

Toplantıda kongre süreçlerinin değerlendirildiğini söyleyen Mahir Ünal, “972 ilçemizden 920 ilçemizin kongresinin tamamlandığı belirtildi. Şu ana kadar kongresi yapılacak ilçe sayımız 31. 27 büyükşehrimizin ilçe kongreleri tamamlandı. 6 Mayıs’ta yapılacak İstanbul kongresiyle, kongre sürecimiz sonlanıyor. Ramazan Bayramı’ndan sonraki süreçte, uygun bir tarihte de büyük olağan kongremizin gerçekleştirileceğini daha önce de paylaşmıştık” dedi.

Uyum yasalarının ele alındığını aktaran Ünal, AK Parti içinde kurulan 5 komisyonun, 13 Nisan’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, çalışmaları değerlendireceğini söyledi. Ünal, 19 Nisan’da Erdoğan’la yapılacak ikinci toplantının ardından uyum yasalarıyla ilgili takvimin netleşebileceğini belirtti.

‘CHP’DE HER KAFADAN BİR SES ÇIKIYOR’

CHP milletvekili Haluk Pekşen’in açıklaması sorulan Mahir Ünal, şunları söyledi:

“CHP’nin sözcülerinin açıklamalarını değerlendirdiğimizde maalesef her kafadan bir söz çıkıyor. CHP’de erken kalkan konuşuyor ve kendisini göstermek, öne çıkarmak için de kaçınılmaz olarak Genel Başkanımıza ve bu ülkenin Cumhurbaşkanına dönük, kabul edemeyeceğimiz iftiralar ve hakaretler kullanıyorlar. Hem CHP Sözcüsü’nün hem de CHP milletvekillerinin anlamadıkları şey şu: Anayasamız, seçilmiş cumhurbaşkanının aynı zamanda başkomutan olduğunu anayasal hüküm altına alıyor. Dolayısıyla da TSK bu milletin emrindedir. Bu ülkeyi kimin yöneteceğine de bu millet karar veriyor.”

‘CHP SİYASETİN GÜNDEMİNDEN ÇIKIYOR’

“CHP darbeci bir akılla hala devletin ve devletin kurumlarının, milletin iradesi dışında bir irade tarafından ordunun yönetileceğini mi düşünüyor ki, TSK sanki bağımsız bir güçmüş gibi davranıyorlar. Dolayısıyla CHP’nin, bazı kesimlerin duyduğu rahatsızlığı; eski Türkiye’nin bir hastalığı olarak görüyoruz. Afrin’de büyük bir başarı kazanılmıştır. Bu ülkenin sanatçılarının, sporcularının da Mehmetçiğimizin yanında olmasından neden rahatsızlık duymaktadır, bunu anlamakta güçlük çekiyoruz. CHP’nin, yaptığı siyasetle, gündemi rehin almaktan başka bir şey yapmadığını farkındayız. CHP yavaş yavaş siyaset gündeminden çıkıyor daha çok tıbbın, patolojinin gündemine giriyor. Bu da bizi üzüyor, çünkü biz bu ülkede sağlıklı bir muhalefetin olmasını isteriz. Demokrasinin olmazsa olmazı sağlıklı bir muhalefetin olmasıdır.”

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.