Mağduriyetleri avantaja dönüştü: Korona bu köye uğrayamaz

Mağduriyetleri avantaja dönüştü: Korona bu köye uğrayamaz

Yüksekova'nın Büyükçiftlik Beldesine bağlı Kandilli (Anur) mezrasının yolu çığ tehlikesi nedeniyle aylardır kapalı. Bu durum koronavirüs salgınına karşı avantaja dönüştü.

Korona virüsü nedeniyle dünya genelinde 11 bin 554 kişi öldü, 278 bin 557 kişi ise enfekte oldu. Türkiye'de virüse karşı alınan tedbirler gün geçtikçe genişletiliyor. Uzmanlar salgına karşı mecbur kalmadıkça evden çıkmamayı tavsiye ediyor. Tüm dünya salgından kurtulmanın ve korunmanın yollarını ararken Yüksekova'daki bir mezrada yaşayan vatandaşların şuan böyle bir problemleri yok. Çünkü onlar aylardır doğal karantina altında.

2 AYDIR YOLLARI KAPALI

İlçe merkezine 20 kilometre mesafede bulunan mezrada yaklaşık 50 kişi yaşıyor. 2500 rakımda bulunan mezranın yolu çığ bölgesinden geçtiği için sürekli açılamıyor. Çığ tehlikesi nedeniyle yolu 18 Ocak'tan beri kapalı olan mezradaki öğrenciler yarıyıl tatilinden sonra askeri helikopterle köyden alınarak ilçe merkezine getirilmişti.

KÖYE GELEN GİDEN YOK

Etrafı karlı dağlarla çevrili köye aylardır gelen giden yok. Bu durum köy sakinleri için, dünyayı sarsan koronavirüs salgınına karşın bir avantaj. Sonbahar mevsiminde erzak stoğu yapan köylülerin erzağı yavaş yavaş tükenirken köy sakinleri koronavirüs gündemini televizyondan takip ediyor. Her ne kadar köylerine giriş çıkış olmadığı için güvende olduklarını hissetseler de her geçen gün artan ölümlerden endişe duyuyorlar. Havancılık yapan köy sakinleri dünyadaki panik durumunun aksine hayatlarını normal şekilde sürdürüyor.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum