Maduro'dan orduya: ABD müdahalesine hazır olun

Maduro'dan orduya: ABD müdahalesine hazır olun

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, geçen haftaki başarısız darbe girişiminin ardından 5 bin askere hitaben bir konuşma yaptı. Sosyalist lider, olası bir Amerikan askeri müdahalesine hazırlıklı olunmasını istedi.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, geçen haftaki başarısız darbe girişiminden sonra ordudan Amerikan müdahalesine hazırlıklı olunmasını istedi. Maduro, “Eğer ABD imparatorluğu bir gün bu topraklara, bu kutsal toprağa dokunmaya cüret edecek olursa ellerinizde silahlarla anavatanı savunmaya hazır olun” dedi.

Maduro, Savunma Bakanı Vladimir Padrino ile birlikte Cojedes eyaletindeki bir askeri üssü ziyaret ederek 5 bin askere hitaben yaptığı konuşmada, “Dün generallere ve amirallere şunu söyledim: Sadakat, aktif sadakat istiyorum. Size güveniyorum fakat gözleriniz açık olsun. Bir avuç hain, silahlı kuvvetlerin onurunu, birliğini, bütünlüğünü ve imajını zedeleyemez” ifadelerini kullandı.

ABD, petrol zengini Venezuela’da kendi kendini geçici devlet başkanı ilan eden Juan Guaido’yu açıkça desteklerken, sosyalist iktidara karşı askeri müdahale tehdidini de masadan çekmiyor.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.