Maduro'dan İspanya Başbakanı Sanchez'e: Tarih sizi bir budala olarak yazacak

Maduro'dan İspanya Başbakanı Sanchez'e: Tarih sizi bir budala olarak yazacak

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez'e tepki gösterdi. Maduro, "Tarih sizi Donald Trump'ın müdahaleciliğinin kuklası olmak için kendini kullandıran bir budala olarak yazacak" ifadelerini kullandı.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido’yu geçici devlet başkanı olarak tanıyan Avrupa ülkelerini darbecilikle suçladı. Ülkenin kuzeyindeki bir askeri geçit töreninde konuşan Maduro “Bu ülkenin meşru devlet başkanı olarak vatanımı gerekirse kendi canım pahasına koruyacağım” dedi.

BBC Türkçe’nin haberine göre, Maduro kendisini devlet başkanı olarak tanımadığını açıklayan ilk siyasetçilerden biri olan İspanya Başbakanı Pedro Sanchez’e de tepki gösterdi.

Maduro, “İspanya hükümeti korkakça felakete sürükleniyor. Bay Pedro Sanchez bir gün bu darbe, bu müdahalecilik bittiğinde elleriniz kana bulanmış olacak, tıpkı Joze Maria Anzar’ın ellerinin Irak savaşında kana bulanmış olması gibi. Tarih sizi Donald Trump’ın müdahaleciliğinin kuklası olmak için kendini kullandıran bir budala olarak yazacak” dedi.

İspanya’nın eski başbakanı Joze Maria Anzar, ABD liderliğindeki Irak işgaline destek vermiş, ilerleyen yıllarda bu karar ülke içinde eleştirilmişti.

İspanya’nın yanı sıra İngiltere, İsveç, Avusturya, Danimarka, Fransa, Portekiz, Almanya ve Hollanda da muhalif lider Juan Guaido’yu Venezuela’nın geçici devlet başkanı olarak tanıdı. Avrupa Birliği üyesi 28 ülke, Venezuela Devlet Başkanı Nicolás Maduro’ya 4 Şubat’a kadar erken genel seçim çağrısı yapması için süre vermişti.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.