Macron'a Şengal daveti

Macron'a Şengal daveti

Nobel ödüllü Ezidi kadın hakları savunucusu Nadia Murad, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'la görüştü. Macron IŞİD mağduru 100 Ezidi kadını Fransa'ya kabul etme sözü verirken, Murad da Macron'u Şengal'e davet etti.

Şengal’deki IŞİD soykırımını ve Ezidi kadınların maruz bırakıldığı zulmü dünyaya duyuran çalışmalarıyla Nobel Barış Ödülü’ne layık görülen Ezidi kadın hakları savunucusu Nadia Murad, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile biraraya geldi.

Macron’un ofisinden yapılan açıklamaya göre Fransa, Murad’ın talebiyle 100 Ezidi kadını ülkeye kabul etme sözü verdi. Murad ise Macron’u memleketi Şengal’e davet etti.

Macron’un, Şengal’de hastane ve okulların yeniden inşasıyla Ezidilerin memleketlerine dönmesi için Murad tarafından yürütülen girişimlere destek vaat ettiği de açıklandı.

IŞİD’in Irak’ta bir dizi kenti ele geçirdiği 2013 yılında en az 6 bin 800 Ezidi kaçırılmıştı. Bu kişilerin yaklaşık 2 bin 500’ünden hâlâ haber alınamıyor.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.