Londra yangınında can kaybı var

Londra yangınında can kaybı var

Londra'da 120 dairenin bulunduğu 24 katlı binada çıkan yangının ardındani ölenlerin olduğu açıklandı. İtfaiye müdürü, "Bu kadar büyük bir yangın görmedim" dedi.

İngiltere’nin başkenti Londra’nın batısındaki Latimer Road’da bulunan 24 katlı binanın ikinci katında çıkan yangında ölenler olduğu resmen açıklandı. Londra İtfaiyesi müdürü Dany Cotton açıklamasında, “29 yıllık itfaiyecilik hayatımda bu kadar büyük bir yangın görmedim” dedi.

Cotton, yangında ölenler olduğunu ancak ‘binanın karmaşıklığı’ nedeniyle sayıyı henüz bilmediklerini aktardı. Cotton, “Ölümler olduğunu teyit etmekten ötürü üzgünüm. Binanın büyüklüğü ve karmaşıklığı nedeniyle sayıyı teyit edemiyorum” diye konuştu. Cotton, yangının sebebinin henüz bilinmediğini de vurguladı.

Yangının yerel saatle 01.15’te yangın çıktığı, olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi ile 200’den fazla itfaiyeci ve 40 itfaiye aracı sevk edildiği belirtiliyor. İtfaiye ekipleri kısa sürede binanın tümünü saran alevleri kontrol altına almak için yoğun çaba harcıyor.

BİNANIN ÇÖKME TEHLİKESİ VAR

Apartmanda yaşayanların tahliye edildiği belirtiliyor ancak can kaybı ya da yaralanan olup olmadığına ilişkin herhangi bir resmi açıklama yapılmadı. İçeride mahsur kalan olup olmadığı henüz bilinmiyor. Binanın çökme tehlikesi bulunduğu öğrenildi.

Görgü tanıkları 3 saattir devam eden yangında, bazı insanlar yanan binadan aşağı atladıklarını iddia etti. Bir diğer iddiaya göre ise binada mahsur kalanlar çarşafları bağlayıp aşağıya inmeye çalıştı.

Londra Emniyet Teşkilatı bina ve çevresinde tahliye işlemlerinin yapıldığını söylerken BBC’den Andy Moore binanın çökmesinden endişe duyulduğunu belirtti.

Televizyon sunucusu George Clarke, binadan 100 metre uzakta olmasına rağmen üzerinin külle kaplandığını aktarırken üst katta kalan bazı kişilerin el fenerleriyle yardım istediğini ve dışarı çıkamadıklarını söyledi.

İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre; üst katlarda mahsur kalan bina sakinlerinin yardım çığlıkları duyuluyor. Yatak çarşaflarını birbirine bağlayarak alevlerden kurtulmaya çalışanların bulunduğu da gelen bilgiler arasında…

İki kişinin duman zehirlenmesi nedeniyle tedavi gördüğü açıklanırken binada kimsenin olup olmadığı henüz kesinleşmedi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.