Londra saldırılarını IŞİD üstlendi

Londra saldırılarını IŞİD üstlendi

Londra'nın merkezinde cumartesi gecesi düzenlenen saldırıları IŞİD üstlendi. Örgüt açıklamayı gece geç saatte yaptı.

İngiltere’nin başkenti Londra’da yedi kişinin hayatını kaybettiği, 21 kişinin yaralandığı saldırıları IŞİD üstlendi. Örgütün dün gece geç saatlerde haber ajansı Amaq üzerinden yaptığı açıklamada “Londra’daki saldırıları bir grup IŞİD savaşçısı düzenledi” ifadeleri kullanıldı.

İngiliz gazetesi Telegraph ise polisin Londra’nın Barking bölgesinde yer alan ve dün operasyon düzenlenen IŞİD esinli hücreyi mart ayından beri takip ettiğini öne sürdü. Gazetenin manşetine taşıdığı haberde, terörle mücadele yetkililerinin, ‘IŞİD’den ilham alan bir hücreyi’ YouTube üzerinden kamyonet ve bıçakla nasıl saldırı düzenleneceğine dair tartışma yaparken kaydettiğini iddia edildi.

Londra’nın merkezindeki Londra Köprüsü ve Borough bölgelerinde düzenlenen saldırılarda, üç saldırgan önce bir kamyoneti yayaların üzerine sürmüş, sonra da aralarında polislerin de bulunduğu bazı kişileri bıçaklamıştı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.