Lo Şivano ezgisi yeni bir yorumla sanatseverlerle buluştu

Gelenekten süzülerek günümüze uzanan bir Kürt Halk ezgisi olan Lo Şivano bu kez yepyeni bir yorumla sanatseverlerle buluştu.

Klasik müzik kökenli iki kadın yorumcu, piyanoda İklim Tamkan ve vokalde Pervin Çakar’a Ermeni halk müziğinin geleneksel çalgısı dudukla Ertan Tekin eşlik ettiği Lo Şivano’nun yeni versiyonu yayınlandı.

Klasik tınılarla etnik renklerin sarmalandığı şarkı üç güçlü müzisyenin katkılarıyla geçmişi geleceğe taşıyan; doğuyla batıyı harmanlayan bir şölene dönüşüyor.

Piyanonun güçlü vurgusu dudukun gizemiyle iç içe geçerken Pervin Çakar’ın olağanüstü vokali dinleyicileri başka bir dünyaya taşıyor. 

Doğunun acılı ve hüzünlü coğrafyasıyla Batı’nın müzikal tekniklerini bir bütünlük içinde bize sunan Pervin Çakar, İklim Tamkan ve Ertan Tekin’in birbirine güç katan icraları sanatseverleri adeta büyülüyor.

Rûdaw’a konuşan Kürt opera sanatçısı Pervin Çakar eser hakkındaki görüşlerini şu sözlerle ifade etti:

“Basit bir Kürt halk ezgisi olan Lo Şivano’nun İklim Tamkan tarafından yapılan müthiş düzenlemesi Duduk, piyano ve Soprano’nun sesinde hayat buldu. Bu eserle Kürt ezgisinin o mistik ve otantik havasını batının renkleriyle buluşturduk. Müziğin birleştirici ve yapıcı gücüne inandığımız için bu çalışmayı üç farklı kültürden gelen biz sanatçılar olarak dinleyiciye sunmak istedik.

Sözlerini anlamayıp müziğin içinde kendini bulan, düşünsel ve duygusal olarak kendine göre bir ortam yaratan bir dinleyici kitlesi ile de karşılaştık. Her kesimin hayal dünyasında yer edinen bir eser ortaya çıkardığımızı düşünüyorum.  

Kürt dilinin zenginliği, Kürtçe fonetiğinin sempatikliği, akıcılığı ve içten oluşu; aşkın, kalbin, şiirin, melodinin ve sevginin dili olarak müziğimize de etki etmektedir. Bu yüzden bana var olan bu güzel dilin melodilerini seslendirmek kalıyor.”

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.