Lice'de 18 köyde sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Lice'de 18 köyde sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 18 köy ve mezrada sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Diyarbakır'ın Lice ilçesine bağlı 18 köy ve mezrada yapılacak operasyon nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan edilirken, Kulp İlçesi'nde 4 Haziran'da 10 köyde ilan edilen sokağa çıkma yasağı da bugün itibariyle kaldırıldı. 

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Lice ilçesi mülki sınırları içerisinde operasyon düzenleneceği belirtildi. Açıklamada şöyle denildi:

"Operasyon gerçekleştirilecek bölgelerde halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması ve sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun ilgili maddeleri gereğince, belirtilen bölgelerde (Lice İlçesine bağlı olan; Akçabudak Köyü, Örtülü Köyü, Ulucak Köyü, Saydamlı Köyü, Kılıçlı Köyü, Yorulmaz Köyü, Güldiken Köyü, Üçdamlar Köyü, Baharlar Köyü, Bayırlı Köyü, Hedik Köyü, Tuzlaköy Köyü, Yamaçlı Köyü, Kıralan Köyü, Dernek Köyü, Konuklu Köyü, Yünlüce Köyü ve Yaprakköy Köyü ile mezralarında 06 Haziren 2017 günü saat 12.00’dan itibaren geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar bu bölgelerde sokağa çıkma yasaklanmıştır. Söz konusu yasağa uyulması, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği yönünden önem arz etmekte olup, yasağın bitim süresi ayrıca duyurulacaktır."

KULP İLÇESİNDE 10 KÖYDEKİ YASAK KALDIRILDI

Diyarbakır Valiliği, açıklamasında ayrıca 4 Haziran tarihinde gerçekleştirilen operasyon nedeniyle Kulp ilçesine bağlı 10 köyde ilan edilen sokağa çıkma yasağının da bugün saat 12.00 itibariyle kaldırıldığını duyurdu.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.