Leyla'nın 5 halasının ifadesi alındı

Leyla'nın 5 halasının ifadesi alındı

Ağrı'nın Bezirhane köyünde bayramın birinci günü kaybolan Leyla Aydemir'den halen bir haber alınamazken, savcılık halalarının ifadesine başvurdu. Bayramda köye gelen tüm araçlar da araştırılıyor.

4 yaşındaki Leyla Aydemir’i arama çalışmalarında 12. güne girildi.

Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK) timleri ve AFAD ekiplerinin yanısıra 10 kişilik özel ekibin aradığı Leyla Aydemir için kaçırma şüphesi ağırlık kazanmaya başladı.

Köydeki çok sayıdaki kişinin ifadesini alan ve bilgisine başvuran ekipler, olay günü köyde bulunan taziye evine gelen araçlara yönelik de araştırma yapıyor. Cumhuriyet Savcılığı bugün Leyla’nın 5 halasının ifadelerini aldı. Çocuğunun kaçırıldığına inanan anne Şükran Aydemir bir kez daha “Kızım yemek yemez, ona süt verin” diye seslendi.

Ekipler Leyla’yı köyün içerisinde bulunan metruk evler ve dere kenarlarında aradı. Arazi ve köy çevresinde yapılan aramalara Avrupa’nın en iyi arama köpeklerinden olan ve çok sayıda kayıp olayında görevlendirilen jandarmaya ait ‘Modül’ ve ‘Mavi’ de katıldı. Metruk binalar, su kuyuları, dere ve merayı didik didik arayan ‘Modül’ ve ‘Mavi’ de sonuca ulaşamadı.

SAVCILIK DA HAREKETE GEÇTİ

Habertürk Gazetesi muhabiri Kenan Taşkın‘ın haberine göre, güvenlik güçleri, olağanüstü çalışmalara rağmen köy ve çevresinde bulunamayan küçük kızın kaçırılma şüphesi üzerine yoğunlaşmaya başladı. Köydeki çok sayıdaki kişinin ifadesini alan ve bilgisine başvuran ekipler, olay günü köydeki taziye evine gelen araçları mercek altına aldı. Valilik kriz masası tarafından oluşturulan jandarma ve emniyetten tecrübeli ekip Leyla’nın kaçırılma ihtimalini araştırırken, savcılık bugün Leyla’nın 5 halasının ifadelerine başvurdu.

ANNEDEN ÇAĞRI

Aydemir ailesi ise umutla küçük kızlarından gelecek iyi bir haberi bekliyor. Anne Şükran Aydemir, kızının köyde olmadığı ve kaçırıldığı ihtimalini tekrarlayarak “Çocuğu bulamıyoruz. Eğer kızımı kaçıran sesimi duyuyorsa, onda merhamet ve vicdan varsa çocuğumu bir yere bıraksın alalım. Çocuğum şimdi perişandır, yemek yemiyor, süt kullanıyor. Çocuğuma süt verin” diye yalvardı.

SOSYAL MEDYADA YALAN HABERLER

Baba Nihat Aydemir ise son günlerde sosyal medyada kızı Leyla’nın bulunduğuna yönelik yanlış paylaşım sayısının oldukça arttığını ve bunun da kendilerini zor durumda bıraktığını belirterek, “2 gün önce bir fotomontaj yapmışlar. Doğu ve Güneydoğu’da 3 saatliğine bir çocuk kaybolmuş. Askerlerden biri çocuğu kucağına alıyor. Bu sırada bir vatandaş bulunan çocuğun Leyla olduğunu düşünerek sosyal medyada paylaşıyor. Ama öyle bir şey yok, Leyla bulunamadı” bilgisini verdi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.