Leyla Güven'in eylemi 131'inci gününde

Leyla Güven'in eylemi 131'inci gününde

DTK Eş Başkanı Leyla Güven'in, başlattığı süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemi 131'inci gününe girdi.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve HDP Hakkari milletvekili Leyla Güven’in, tecridin kaldırılması talebiyle tutuklu bulunduğu Diyarbakır E Tipi Cezaevi’nde 8 Kasım 2018'de başlattığı ve tahliyesinin ardından evinde devam ettirdiği süresiz-dönüşümsüz açlık grevi, 131'inci gününde devam ediyor. 

GÜVEN: SİZ ÖLMEYİN DİYE ÇIKTIM BU YOLA

Güven'in başlattığı grev tüm cezaevlerinde yayılırken, Tekirdağ 2 No’lu F Tipi Cezaevindeki Zülküf Gezen, önceki gece yaşamına son verdi. Leyla Güven, Gezen'in ölümüne ilişkin twitter hesabından, “Zülküf! Canım hevalim, ben siz ölmeyin diye çıktım bu yola ama sen yüreğime bir kor düşürdün. Senin Amed'e gelişin böyle olmamalıydı. Surlara birlikte çıkacaktık. Sen ne yaptın! Biliyorum sen bu eylemi bizi yaşatmak için yaptın. Senin fedai ruhuna kurban olaydım. #ZülküfGezen” mesajını paylaştı.

Aynı taleple Irak Kürdistan Bölgesi’nin Erbil kentinde HDP üyesi Nasır Yağız’ın eylemi 118, Strasburg’da 14 kişi ve Galler’de İmam Şiş’in eylemi 92, cezaevlerinde 16 Aralık’ta başlayan tutukluların eylemi 93 gündür devam ederken, eylem 1 Mart itibariyle tüm cezaevine yayıldı. 

HDP İL BİNASINDAKİ EYLEM SÜRÜYOR 

HDP Diyarbakır il binasında milletvekili Dersim Dağ’ın 3 Mart’ta başlattığı, 8 Mart’ta ise Van milletvekilleri Tayip Temel ve Murat Sarısaç’ın dahil olduğu eylem ise sürüyor. Erzincan T Tipi Kapalı Cezaevi'nde açlık grevi eylemine başlayan Sedat Akın’ın tahliye edilmesi ardından Batman’daki evinde sürdürdüğü eylem 71'inci gününde. Gurbet Ektiren de Bakırköy Cezaevi’nde 15 Ocak’ta başladığı açlık grevi eylemini tahliye olduğu 8 Mart’tan bu yana Mardin’

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.