Leyla Güven’in eylemi 117'nci gününde

Leyla Güven’in eylemi 117'nci gününde

DTK Eş Başkanı Leyla Güven’in başlattığı süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemi 117’nci gününde devam ediyor.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Leyla Güven’in, 8 Kasım 2018’de başlattığı süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemi 117’nci gününde devam ediyor. Güven, tutuklu bulunduğu Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi’nden yargılandığı dava kapsamında 7 Kasım 2018’de SEGBİS ile katıldığı duruşmada açlık grevi eylemini başlattığını duyurmuştu. 

Güven, tutuklu yargılandığı dava kapsamında katılmadığı duruşmada tahliye edildi. Eylemini 25 Ocak’tan bu yana Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinin Bağcılar mahallesinde bulunan evinde sürdürüyor.

Açlık grevi eylemlerine destek ve dayanışma ziyaretleri de sürüyor. Bu kapsamda her gün aydın, yazar, sanatçı ve siyasetçiler tarafından Leyla Güven’e ziyaretler gerçekleştiriliyor. Son olarak Kürt sanatçılar Kadir Çat ve Koma Pel üyesi İlyas Arzu, Leyla Güven’i evinde ziyaret etti. Ayrıca Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistleri, HDK’nin Mersin, İstanbul ve Antalya bileşenleri Güven’e dayanışma ziyaretinde bulundu.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.