Leyla Güven'e destek için açlık grevi

Leyla Güven'e destek için açlık grevi

Siyasetçiler ve sivil toplum örgütü temsilcileri HDP'li Leyla Güven'e destek için 2 günlük açlık grevi başlattı.

Diyarbakır, Van, Adana, Hakkari ve Urfa’da tutuklu bulunan DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari milletvekili Leyla Güven’e destek olmak için açlık grevi eylemi başlatıldı.

İki gün sürecek eyleme HDP’li milletvekillerinin yanı sıra HDP ve DBP’li yöneticiler ile sivil toplum örgütü temsilcileri de katıldı.

HDP Diyarbakır il örgütünde açlık grevine giren Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ yaptığı açıklamada, Leyla Güven’in açlık grevine başlama gerekçesine dikkat çekti.

Dağ, “Leyla Güven, sayın Öcalan’a uygulanan tecridin Kürt halkına yönelik olduğunu söylemiş ve açlık grevine başlamıştı. Biz de tecridin kaldırılması ve Güven’e destek olmak için 2 günlük açlık grevine başlıyoruz” dedi.

FARKLI İLLERDE YAPILACAK

Dersim Dağ, 2 günlük açlık grevinin Diyarbakır’ın yanı sıra Urfa, Van, Hakkari ve Adana’da da aynı zamanda yapıldığını söyledi.

Açıklamanın ardından açlık grevine başlayanlara siyasetçiler ve sivil toplum örgütü temsilcileri başarılar diledi. Açlık grevine başlayanlar şöyle: Saliha Aydeniz (DTK divan üyesi ve Diyarbakır milletvekili), Dersim Dağ (Diyarbakır milletvekili), Necmettin Burakmak (HDP Bağlar ilçe eş başkanı), Vahap Günay (HDP Yenişehir İlçe Eş başkanı), M. Ali Alkan (DBP Bağlar İlçe Eş başkanı), Ramazan Üngür (DBP Yöneticisi), Diyadin Noyan (DTK), Sait Demir (HDP İl yöneticisi), Nurettin Turgut (HDP PM Üyesi), Hatun Aslan (Meyader), Esma Ayata (Meyader), Hayat Akyol (Tja aktivisti), Seyrettin Kılıç (HDP yöneticisi), Niyazi Baran (DBP yöneticisi), A. Haluk Eyyupoğlu (HDP Kayapınar İlce Eş Başkanı), Osman Dön (HDP İl yöneticisi). (DUVAR)

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.